7. dubna 2010 • 10:36

VIDEO: Prezident Obama se ztrapnil při baseballu

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představte si, že by měl český prezident zahráním penalty zahajovat sezonu fotbalové ligy. Rozběhnul by se a bodlem by míč napálil úplně mimo, někam do oblak. Asi tak se ztrapnil první muž USA Barack Obama, když měl slavnostním nadhozem odstartovat profesionální ligu baseballu. Jeho oblouček byl slabý a i směr měl překvapivě bídný. „To byla hrozná ostuda,“ bědovali američtí fanoušci.



Baseball je pro Američany svátost. Hrát ho umí pomalu každý, s trochou nadsázky je součástí americké kultury. Proto je symbolické, že už od roku 1910 zahajuje každou sezonu MLB slavnostním nadhozem prezident země.

Jenže ten pondělní z ruky Baracka Obamy patří i v rámci stoleté tradice k těm suverénně nejhorším. Obama se napřáhnul, hodil míček vysokým obloukem na washingtonského Ryana Zimmermana. Jeho pokus letěl hodně nahoru a hodně vedle. Zimmerman se po míčku musel dost natáhnout.

Jak se Obama ztrapnil při baseballovém nadhozu:

Nepovedený nadhoz Baracka Obamy
Video se připravuje ...

„Jsem z toho trochu zklamaný,“ přiznal po utkání Washingtonu s Philadelphií sám prezident, který už ve čtvrtek přicestuje do Prahy na jednání o snížení počtu atomových zbraní.

Jak titěrné bylo ale jeho zklamání proti rozčarování fandů! Rozpaky neskrývali ani baseballoví odborníci. „Co se stalo Obamovi na hřišti, to je absolutně příšerné,“ napsal list Chicago Tribune. Jistý internetový škodolibec si na serveru youtube.com přisadil: "Takhle neháže ani holka."

Hanebným odhozem navíc Obamovo rozpačité vystoupení neskončilo. Politik na hřiště nastoupil s kšiltovkou klubu Chicago White Sox, jehož je prý fanouškem. Proto znělo docela logicky, když se ho televizní reportér po utkání ptal, který z hráčů White Sox byl v dětství Obamovým oblíbeným.

Prezident chvíli něco mumlal, nemohl si vzpomenout na žádného. Spletl si pak i adresu klubového stadionu. Prostě trapas. Tohle rozhodně nebyl jeho den.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud