27. června 2010 • 11:45

VIDEO: Čech měl ošklivou nehodu, letěl vzduchem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro českého jezdce Josefa Krále skončil druhý závod formulového seriálu GP2 ve Valencii vážnou nehodou. Po srážce s jiným vozem narazil do bariéry, v níž zůstal jeho monopost zaklíněn. Trať opustil v sanitce. Podle stanice Nova Sport byl Král při vědomí a mohl hýbat všemi končetinami, ale stěžoval si na bolesti zad.



"V místní nemocnici absolvoval vyšetření na CT, která prokázala, že nemá nic zlomeného. Je však v posttraumatickém šoku, stěžuje si na bolesti zad a má poraněnou ruku," řekl televizní spolukomentátor Pavel Turek, jehož agentura s Králem spolupracuje. Český závodník je aktuálně na 'kapačkách' a v nemocnici zůstane určitě do pondělí.

Dvacetiletý pilot havaroval už ve druhém kole závodu, který začal jinou nehodou ihned po startu. Král na konci rovinky najel do vozu Venezuelana Rodolfa Gonzáleze, který náhle zpomalil.

Český jezdec Josef Král měl vážnou nehodu.Foto www.josefkral.cz

Monopost českého závodníka se vznesl do vzduchu a po pádu na zem nekontrolovatelně pokračoval do ochranné hráze z pneumatik.

Na místo nehody přiběhli traťoví komisaři a začali Krále z vozu vyprošťovat. Po chvíli dorazila i záchranka. Nehoda přerušila závod na sedm kol, během nichž kroužil před zbylými monoposty zpomalovací vůz.

Král havaroval už v sobotním závodu, v němž se zapletl do jedné z mnoha hromadných nehod v úvodním kole.

Jeho karambol vyřadil další tři soupeře, za což dostal penalizaci v podobě posunu o deset míst dozadu na startu druhého závodu. Vzhledem k tomu, že Král měl startovat z 22. místa, si příliš nepohoršil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud