19. září 2010 • 17:00

Nejkrásnější sportovkyně Česka. Je to na vás!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA - Český sport se nemůže pyšnit megalomanskými akcemi typu olympijských her či konkurovat světovým velmocím v počtu získaných titulů na světových nebo evropských šampionátech. V jedné věci se však se světem může směle měřit. Kromě vysoké sportovní kvality totiž nabízí půvab a krásu, s kterou české sportovkyně dobývají svět.



Náš výběr devíti českých sportovkyň vychází samozřejmě jen ze subjektivního pohledu, přesto ale věříme, že si mezi touto nabídkou vyberete. Svůj hlas vaší favoritce můžete udělit v anketě pod článkem.

Benešová sestřelila světovou trojku.
Benešová sestřelila světovou trojku.

Iveta Benešová

Foto 


Na světovém žebříčku se pohybuje v šesté desítce, mezi českými ženami je až na pátém místě. Přesto si směle může dělat ambice na českou tenisovou královnu aspoň pokud jde o půvab.

Ve své kariéře vyhrála dva turnaje, pamatuje však již i lepší časy pokud jde o žebříčkové postavení, nicméně rodačka z Mostu věří, že se mezi elitu vrátí. Prozatím vypadla i z fedcupové nominace, je ovšem fakt, že v týmové soutěži si sympatické sedmadvacetileté slečně dlouhodobě nedaří.

Vrchol zmaru přišel v semifinálovém barážovém utkání proti Spojeným státům v loňském roce: "Ve Fed cupu možná již hrát nebudu. Přenechám to zase někomu jinému," řekla po utkání zjevně otrávená česká jednička. „Problém byl v mé hlavě. Když nejsem v hlavě ready, tak je to chyba,“ dodala Benešová potom, co podlehla 115 hráčce světa - 19leté Američance Alexe Glatchové hladce 1:6, 3:6.


Kateřina Emmons

Svůdná střelkyně Kateřina EmmonsFoto Jan Němec, Michal Červený, SPORT-INVEST.cz


Nelze se nezmínit o olympiádě v Pekingu, aniž bychom vynechali jméno možná největší české hrdinky letních her z českého pohledu. Kateřina Emmons vybojovala pro svou zemi hned dva cenné kovy - zlato a stříbro a stala se nejúspěšnější sportovkyní Česka na Hrách.

Manželka amerického střelce Matthewa Emmonse získala zlatou medaili ve střelbě ze vzduchové pušky na 10 metrů, o pět dní později přidala stříbro ze sportovní malorážky na 3x20 ran.

"Bylo to fantastické, jsem na ni hrdý," řekl po závodě manžel české střelkyně Matthew Emmons. "Je to můj nejlepší střelecký parťák, jsme možná nejlepší tým na světě," kontrolovala bezprostředně po zisku zlaté medaile česká střelkyně.

Pětadvacetiletá rodačka z Plzně se druhého dubna minulého roku dočkala narození svého prvního potomka - dcerky Julinky. A jak mladý pár říká, nemělo by zůstat jen u jediného. Tak uvidíme.


Tereza Huříková

Tereze Huříkové to opravdu slušíFoto Sport

Tereza Huříková patří bez jakýchkoliv pochybností k tomu nejkrásnějšímu, co můžeme vidět v ženské cyklistice, a to nejen u nás. Teprve třiadvacetiletá slečna má na svém kontě již celou řadu úspěchů.

V juniorské kategorii MTB si připsala kromě jiného druhé místo na ME Evropy juniorů, bronzovou medaili má doma za MS horských kol z roku 2003, ve stejném roce byla mistryní světa v časovce na silnici, v roce 2005 se stala juniorskou mistryní světa na horských kolech.

V minulém roce si Huříková připsala triumf za vítězství v kategorii U23, celkově obsadila skvělé osmé místo v kategorii žen.

A že Tereza Huříková svojí krásu již dokázala patřičně využít, potvrzuje skutečnost, že je trojnásobnou vítězkou Miss cyklistiky (z let 2004 - 2006), která je vyhlašována jako součást ankety Král cyklistiky.

Konečně, jako malá chtěla být rodačka z Vimperku miss nebo modelka. Focení pro časopisy si i vyzkoušela — fotila cyklistické fotky pro Playboy. Dostala i nabídku na focení ve spodním prádle, tu ale odmítla.

V letošním roce si připsala vítězství na Petyša tour maratonu, Internationali d´Italia C1 či Mamut tour maratonu. Na etapovém závodu S1 Merida Bike Vysočina skončila celkově na výborném druhém místě.

A jaké je krédo české cyklistické naděje? "Mojí motivací vždycky bylo vítězství. Jsem asi cílevědomá. Moje heslo je: člověk si na všechno zvykne.


 

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková s olympijskou medailíFoto Michal Beránek (Sport)

Kde jinde začít než u držitelky zlaté olympijské medaile a zároveň světového rekordu v hodu oštěpem Barbory Špotákové. Rodačka z Jablonce na olympijských hrách v Pekingu pobláznila národ, když posledním pokusem v soutěži překonala do té doby vedoucí Rusku Marii Abakumovovou a novým evropským rekordem získala pro svou zemi zlatou olympijskou medaili.
"Já za to ani nemůžu, jako by se stal zázrak. Vůbec nic si nepamatuju," těžko hledala po závodě slova brzy osmadvacetiletá atletka.

Natrvalo dlouho a Barbora Špotáková na Světovém atletickém finále ve Stuttgartu hned svým prvním pokusem překonala světový rekord Kubánky Osleidys Menéndezové, který má hodnotu 72,28 metrů.

Na letošním mistrovství Evropy ve španělské Barceloně uslnila česká hvězda nejen stříbrnou medailí, ale především obrovskou bojovností, kdy s bolavým loktem dokázala konkurovat světové elitě.

A půvab? Ten nástupkyni Jana Železného také rozhodně nechybí.

Mezi životní úspěchy si sympatická blondýnka připsala i titul Sportovce roku 2008, tento rok přidala i titul inženýrky na vysoké škole zemědělské.

Vítězný pokus Barbory Špotákové na olympijských hrách v Pekingu.


 

Šárka Záhrobská

 

Záhrobská je na trůnu zaslouženěFoto ČTK

 

Velmi dlouho mohlo české alpské lyžování jen se závistí koukat na své konkurenty. Než přišla Šárka Záhrobská. Čtyřiadvacetiletá specialistka na slalom se pod vedením svého otce Petra Záhrobského již napevno usadila mezi absolutní elitou bílých svahů. I poté, co spolupráce otce s dcerou skončila, patří česká lyžařka mezi elitu. A pokud jde o krásu, tak tam by směle mohla kandidovat na světový trůn.

V roce 2007 svůj talent zúročila ziskem titulu mistryně světa v Are, o dva roky později si ve Val d'Isere vyjela stříbrnou medaili. "Samozřejmě velká spokojenost. Říkala jsem, že budu ráda za každou medaili a že to bude hodně těžké, což bylo. Ze stříbra mám velkou radost," prohlásila v cíli Záhrobská.

Fantastickou sezonu pak česká lyžařka podtrhla na konci roku, kdy byla vyhlášena Královnou bílé stopy. Rodačka z Benecka má bratra Petra, který se také věnuje alpskému lyžování a patří mezi naše největší naděje. Zimní sezona již pomalu otevírá své brány. Zastíní česká hvězda soupeřky kromě půvabu i svými výkony na bílých svazích?



Tereza Fajksová

 

638627:gallery:true:true


Její jméno bude pravděpodobně povědomé jen volejbalovým fanouškům. Smečařka extraligového Brna si však určitě větší pozornost zaslouží. A to nejen kvůli svým zcela nezpochybnitelným půvabům.

Dvacetiletá blondýnka již stačila získat se svým týmem titul vicemistra české extraligy, výborně se jí však daří i na přehlídkovém molu, což mimo jiné prokázala svým vystoupením v soutěži Miss ČR

Rodačka z Ivančic však rozhodně nebude prozatím následovat osud ruské tenisové krásky Anny Kurnikovové, která svět sportu opustila a rozhodla se věnovat výhradně modellingu a reklamě.

 



Iva Straková

348103:gallery:true:true

Česká výškařka Iva Straková je čtyřnásobnou halovou mistryní ČR, třikrát obsadila druhé místo. Rodačka z Tábora má osobní rekord 195 cm pod širým nebem, v hale skočila sympatická blondýnka dokonce 198 cm.

Na olympijských hrách v Pekingu se devětadvacetiletá atletka probila až do finále, kam se kromě ní dostala i další Češka Romana Dubnová. V závěrečném finálovém klání se již však Strakové tolik nedařilo a pokusem 192 cm obsadila konečné dvanácté místo.

Na halovém mistrovství Evropy v Turíně se Straková opět prokousala do finále, kde skončila za 192 cm na sedmém místě. Půvabná blondýnka však dokáže pozornost diváka upoutat kromě svých výkonů i vzhledem. Posuďte sami.


Táňa Bednářová

348110:gallery:true:true

Miss aerobic 2008. Tímto titulem si může pyšnit šestadvacetiletá Táňa Bednářová z Prahy, která si na svůj velký den musela počkat do 24. ledna letošního roku. Mladá studentka vysoké školy a budoucí učitelka tělocviku kralovala podle mínění poroty ve třech ze čtyř soutěžních disciplín a suverénně si tak dokráčela pro celkové vítězství.

Pokud vás zajímá, v čem příjemná brunetka tak dominovala, pak věřte, že konkurenci nenašla v úvodním aerobiku, závodu na rotopedech a ani v závěrečné promenádě v plavkách. „Jsem šťastná, že to vyšlo, protože soutěž byla hodně náročná. Cítila jsem velkou nervozitu. Chtěla bych se dál věnovat sportu a hlavně svým mladým svěřenkyním,“ vyjádřila se čerstvá vítězka soutěže Miss Aerobik.

Při pohledu na čerstvou vítězku můžeme názor poroty jen podpořit. Titul je ve správných rukou. A největší životní přání Táňi Bednářové? "Chci mít spokojenou a šťastnou rodinu," má jasno úřadující královna.


Denisa Rosolová

348112:gallery:true:true

Teprve čtyřiadvacetiletá česká atletka Denisa Rosolová (za svobodna Ščerbová) patří mezi nejvšestrannější sportovce, přesto její hlavní disciplínou zůstává především běh na 400 metrů, kterému se intenzivně věnuje od letošního roku. Denisa dosahovala solidních úspěchů i ve skoku do dálky.

Rodačka z Karviné se může kochat pohledem na trofeje za vítězství ve skoku dalekém na juniorském MS v italském Grossetu v roce 2004. Jednou se předvedla na olympijských hrách v Aténách v roce 2004. V hlavním městě Řecka však výkon 6,39 nestačil na postup z kvalifikace.

Denisa Rosolová se věnovala i sedmiboji či pětiboji, ve kterém v roce 2008 překonala svůj vlastní osobní rekord výkonem 4632 bodů. Aby toho snad nebylo málo, časem 8,20 sekundy na 60 metrů překážek v tomtéž závodě se kvalifikovala na halové mistrovství světa do Turína. V Itálii následně obsadila v pětiboji 10. místo.

27. května 2010 zaběhla na Zlaté tretře osobní rekord na 400 metrů v hodnotě 50,85 a nominovala se na mistrovství Evropy v Barceloně. Zde obsadila časem 50,90 solidní 5. místo.

Denisa Rosolová je několikanásobnou mistryní České republiky pod otevřeným nebem i v hale. Závodnická kvalita ji tedy rozhodně nechybí a půvab? Ten už teprve ne.

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud