28. října 2016 • 00:00

Řídíme se v životě podle stříbrného kotouče na nebi?

Prezentace klienta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

S úplňkem je spojeno obrovské množství pověr. Například, že jsou ženy při úplňku plodnější, lidí mají větší chuť na sex, více rostou houby... Někteří lidé nad tím mávnou rukou, ale jiní si jsou dobře vědomi toho, že příroda nás ovlivňuje velice silně, proti jejím silám jsme bezbranní.



Ženským vzorem se stala Luna

Měsíc zkrátka řídí náš život. I když se nám to možná nelíbí. Jeho síly na nás působí. Tajemná fáze Měsíce zkrátka vstupuje do našeho života. V době úplňku jsme citlivější, hromadí se emoce, nastává čas k nastartování nových věcí. Naproti tomu novoluní je dobou ukončení starých věcí, zklidnění. Lidé byli kdysi mnohem více sladění s přírodou než dnes. Menstruace u žen je samozřejmě řízena lunárním kalendářem, ale těžko bychom asi hledali ženu, jejíž cyklus je skutečně přesně oněch 28 dní. Je to dávno zřejmě i tím, že jsme ztratili soulad s přírodou. Podle tvrzení některých odborníků totiž před tím, že vzniklo umělé osvětlení, řídil se ženský menstruační cyklus pouze a výhradně měsíčními fázemi. Podle informací také ženy z přírodních národů ovulovaly v době úplňku, tehdy měly své nejplodnější dny. Potom je také jasné, že menstruace probíhala za novoluní, které bylo symbolem ukončení starých věcí. Tedy i odtok menstruační krve něco podobného symbolizoval.

Zvířata ve svitu měsíce

Astrologové se domnívají, že je důležité především to, do jakého znamení zvěrokruhu se Měsíc zrovna dostane v době, kdy na nebi září jeho veliký stříbrný kotouč. Právě proto prý každý úplněk působí na lidi trochu odlišným dojmem, což je dáno právě aktuálním znamením, v němž se Měsíc usadil. Dá se to i dopředu vypočítat, Měsíc je vždy v úplňku v tom znamení, které je o polovinu cyklu zvěrokruhu dál. Takže například v listopadu, ve dvanáctém měsíci bude úplněk ve znamení Býka, které odpovídá pátému měsíci, květnu. Vždy je ale dobré si to ještě ověřit, protože někdy mohou dokonce během jediného měsíce nastat hned dva úplňky. I pokud se chcete oddat takové hře jako v Mega Fortune, je dobré si ověřit své štěstí s ohledem na měsíc a jeho aktuální fáze.

Znamení poskytuje charakteristické rysy

Třeba úplněk v Blíženci pomáhá žehlit staré spory, takže pokud jste se pohádali s někým na kom vám záleží, ale nevíte, jak z toho ven, právě v tento den je možná dobré udělat krok ke smíření. Úplněk v Beranu je o naplňování ambicí, nových aktivitách. V Býku je pak dobré řešit finanční záležitosti a materiální stránky vůbec. V Raku budete tíhnout k domovu a rodině. Lev podporuje kreativitu, emoce. Úplněk v Panně zase přeje úklidu, a to nejenom fyzickému, ale i tomu ve vztazích. Ve Váhách hledáme rovnováhu, není dobré dělat důležitá rozhodnutí. Štír vyzdvihuje vlastní pocity a sexualitu. Kozoroh se zaměřuje na práci, aktivity spojené s přesností a disciplínou. Vodnář dává průchod svobodě. Ryby sázejí na intuici. Samozřejmě se nic nedá zevšeobecňovat, ale také není dobré vliv Luny úplně opomíjet. Možná, že vás proto nějaký aspekt daného úplňku osloví, najdete v něm paralelu ke svému životu.   

Při problémech zchlaďte hlavu

Na co všechno může mít úplněk vliv? Naprosto jednoznačně ovlivňuje spánek. Podle vědců spíme při úplňkové noci méně, hůře usínáme a menší je také porce hlubokého spánku, kterou si během noci dopřejeme. Vypadá to tedy, že se synchronizujeme s měsícem a jeho cyklem a jsou to ochotní připustit i vědci. Nezbude tedy, než měsíční fáze alespoň částečně respektovat, nejít proti nim, protože by se nám to mohlo vymstít. Využijte proto úplňků k různým účelům, nebraňte se chvíli, kdy se Měsíc nachází přímo naproti Slunci a je jím plně ozářen. Dvě síly stojí naproti sobě, a proto se tomuto magickému okamžiku přisuzuje důležitost. Neřešte ale nic s horkou hlavou, protože city se jitří a emoce se bouří.  

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud