20. listopadu 2019 • 09:37

Proti Dynamu s jitřenkou. Sparta v lize nastoupí ve vzpomínkových dresech

Autor: Komerční sdělení
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta se tento pátek 22. listopadu od 18.00 představí na Letné v zápase FORTUNA:LIGY proti Dynamu České Budějovice ve vzpomínkových rudobílých dresech. Trika, která odkazují k slavné historii letenského celku, jsou součástí připomenutí 126. výročí od založení klubu. Dominantou dresu bude kromě historické kombinace rudé a bílé barvy i jitřenka, která byla součástí klubového loga až do devadesátých let minulého století.



V sobotu 16. listopadu uplynulo přesně 126 let od založení fotbalového oddílu Athletic Club Královské Vinohrady (název byl změněn na Athletic Club Sparta hned v následujícím roce 1894). V rámci speciálního utkání 17. kola ligové soutěže odehraje letenská jedenáctka zápas v dresech, které jsou vzpomínkou na období, kdy ještě sparťanský trikot nebyl kompletně rudý. Jednobarevné dresy totiž přivezl z Anglie člen sparťanského výboru Otakar Petřík až v roce 1906, tedy 23 let po vzniku klubu.

Vzpomínkou na nezapomenutelnou historii klubu je kromě rudo-bílé barevné kombinace, vycházející tehdy z národních barev, také retro logo, zdobící výroční dresy. Nejdůležitějším prvkem loga je hvězda jitřenka stojící na dvou paprscích. Jitřenka byla znázorněná v historickém logu jako symbol naděje.

Na dresech nebude pro zápas s Českými Budějovicemi žádné sponzorské logo, generální partner Sparty souhlasil s tím, že mužstvo při příležitosti výročí založení klubu nastoupí bez názvu společnosti na hrudi. Po souhlasu ze strany LFA nebude na dresu ani logo soutěže, které má místo na rukávu.

Fotbalisté Sparty nastoupí v ligovém utkání proti Českým Budějovicím ve speciálních vzpomínkových dresech
Fotbalisté Sparty nastoupí v ligovém utkání proti Českým Budějovicím ve speciálních vzpomínkových dresech

Na vzpomínkových dresech je na rozdíl od těch původních umístěné logo. Klubový symbol na prsou je totiž součástí sparťanských dresů až v posledních desetiletích. S ohledem na regule ligové soutěže bude na zádech vyobrazená kromě čísla hráče i jmenovka, která také nebyla součástí historických trikotů.

Sparťané nastoupí 22. listopadu proti Českým Budějovicím v kombinaci vzpomínkových dresů s černými trenkami a stulpnami, tak jako na počátku 20. století. Před utkáním proběhne inaugurace nového člena do Dvorany slávy ACS. Na ochozu protilehlé tribuny si budou moci fanoušci pořídit pamětní fotku ve fotokoutku. Klubovou hymnu zazpívá spolu s fanoušky operní pěvec Vratislav Kříž.

Limitovaná edice vzpomínkového dresu je k dispozici ve fanshopu za symbolických 1893 Kč. Nakupovat můžete zde>.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud