18.1.2018 • 11:49

Kulhavý, dej si pozor! Česko má nový bikový tým, cílem jsou OH v Tokiu

Vstoupit do diskuse
0

Volejme sláva! Na českém bikovém poli vznikla nová formace, GAPP System - Cabtech MTB racing team. Jeho výsostné červenočerné barvy budou oblékat talentovaní Jitka Škarnitzlová a Matěj Průdek. Do manažerského křesla usedl Pavel Čábelický, sportovním ředitelem je Tomáš Přibyl. Vize? "Cílem je dovést obě české naděje horských kol na olympiádu do Tokia," vyhlásil Přibyl.



Prioritou "GAPP Systemu" bude cross country, tým je registrovaný jako UCI Team a novou sezonu odstartuje na Sunshine Cupu na Kypru koncem února.

"Je to neuvěřitelné, před 24 lety jsem seděl na tiskové konferenci u příležitosti vzniku týmu České spořitelny MTB, mám z toho trochu husí kůži," radoval se na úterní tiskové konferenci Tomáš Přibyl, když oficiálně před novináři přivedl na svět novou formaci.

Smluvní vztah s hlavním partnerem je uzavřen na dobu tří let. „Tokio je ale pouze jeden z cílů, po třech letech ta spolupráce neskončí, nezabalíme to a neodneseme tým do garáže," smál se Přibyl. Více než dva jezdce, ani rozšíření o mládežnickou složku, zatím neplánuje.

"Máme mládež, Matěj je její zástupce (smích). Ale vážně, nemáme prostředky na to vychovávat mládežnickou sekci, možná až časem podle toho, jak nám to půjde. Soustředit se na dva jezdce, to jsou cíle, které máme, nedokážu říct, zda budeme mít někdy závodníků více. Je to takový světový trend, došlo k rozpadu velkých týmů, vnitřní konkurence není taková. Finančně je to náročné, takže se soustředí i velké týmy na jednotlivce.“

A jak se na novou výzvu těší oba jezdci? „Jsem za to moc ráda, cross country je pro mě letos jasná priorita, ale pojedu také pár maratonů. Jsem nadšená, že máme, měli bychom mít, jako tým dlouhou působnost. Dává to klid na práci. Tokio je obrovský sen! A mé osobní cíle? Chci ve Světovém poháru atakovat TOP 20 a stát se domácí mistryní republiky. Patřit mezi širší světovou špičku. Musíme ale vyjet dostatek bodů, abychom do toho Tokia vůbec mohli jet,“ řekla na tiskové konferenci v restauraci McDonalds na pražském Proseku 27letá Škarnitzlová, juniorská vicemistryně světa z roku 2007, která v posledních dvou sezonách oblékala dres týmu Česká spořitelna Acccolade.

O sedm let mladší Matěj Průdek přestoupil do "Gapp Systemu" z týmu Superior MTB. „Tokio je obrovská motivace. Také ale chci zůstat ve své kategorii v Česku nejlepší a rád bych potrápil na závodech i elitní české jezdce jako je Jaroslav Kulhavý nebo Jan Škarnitzl," řekl Průdek.

O materiálové zabezpečení týmu se bude starat mechanik české reprezentace a spolumajitel firmy Cabtech Pavel Čábelický. "Spojili jsme se se Specialized, to je naprostá světová špička, takže oba závodníci budou mít k dispozici špičková kola."

GAPP System - Cabtech MTB racing team objede celý Světový pohár kromě závodu v Kanadě. "Důvodem je časová kolize. ME je ve středu ve Skotsku a o víkendu pak SP v Kanadě. Takže jsme měli dilema, kam se vydat. My jsme upřednostnili závod ME, to je naprostá priorita a výjimečný podnik,“ vysvětlil Přibyl.

O trenérské vedení Průdka a Škarnitzlové se postará velezkušený Karel Martinek, který má v péči i o Ondřeje Cinka a další borce. Tak hodně štěstí!


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}