6. června 2009 • 02:00

Hašek se po tiskovce sešel s Chvalovským!

Autor: Tomáš Koníček, top
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Včera v půl dvanácté Ivan Hašek oficiálně oznámil svoji kandidaturu na post předsedy Českomoravského fotbalového svazu a tři hodiny poté už seděl u jednoho stolu s kontroverzní postavou českého fotbalu a bývalým šéfem svazu Františkem Chvalovským.



Co se vlastně po tiskovce stalo? Blesku se podařilo zjistit, že Hašek se přemístil do hotelu Hilton, kde v půl třetí potkal Františka Chvalovského. Nejprve si něco povídali, následně se k nim přidal šéf Teplic František Hrdlička, člen výkonného výboru ČMFS.

Hašek s Hrdličkou si odsedli k jinému stolu, asi půl hodiny debatovali a poté se Hašek vrátil k Chvalovskému. Ještě pár minut spolu debatovali, než se s úsměvem na tváři rozloučili.

„Nechci být jen figurka. Chci vytvořit tým lidí, kteří budou chtít posunout fotbal dopředu,“ říkal na tiskovce Hašek. Jak si ale vysvětlit tajné setkání pár hodin poté?

Vždyť Chvalovský ve funkci šéfa svazu proslul jako diktátor, o nějakých demoktratických principech, které vyznává Hašek, nemůže být ani řeč. Za jeho vlády se zrodila nejedná úplatkářská aféra. On sám byl navíc zatčen za úvěrový podvod a strávil 9 mesíců ve vazbě.

V té době byl zbaven funkce předsedy. A s takovými lidmi by se Hašek, jak sám říká, nechtěl sojit. Nebo ano? „Co se týče fotbalu, tak mi pan Chvalovský nevadí. Je dobré znát názor člověka, který pracoval ve vysokých funkcích v Evropě,“ řekl Blesku k odpolední schůzce Ivan Hašek.

Ano, je dobré znát názor zkušených lidí. Ale setkání s tak kontroverzní osobou, jakou je František Chvalovský, to není dobrý nápad! V českém fotbale je snad dost dalších a lepších lidí, kteří dokáží rozumně poradit. S nimi je lepší vytvořit vysněný tým, který pomůže očistit český fotbal. Od koho si nechá Hašek radit příště?


Hašek: Hledáte problémy tam, kde nejsou!
Očividně nebyl rád, že se Blesk o jeho schůzce s Františkem Chvalovským dozvěděl. Dokonce se na začátku rozhovoru zdálo, že Ivan Hašek včerejší setkání s šedou eminencí českého fotbalu popře. Ale pak šel s pravdou ven. A celou dobu se obhajoval, že na tom není nic špatného.

Po tiskovce, kde jste oznámil svou kandidaturu na post šéfa svazu, jste měl schůzku s Františkem Chvalovským. Můžete se k tomu vyjádřit?
„Jednání s panem Chvalovským?“

Ano, my o něm víme!
„Hm, zajímavé. To tedy máte dobré tipy. Víte, já se scházím s tolika lidma...“
Pan Chvalovský je však v českém fotbale kontroverzní postava. Nebojíte se, že vám to může ublížit?
„Kdybych měl strach, tak nebudu kandidovat, zůstanu doma a budu hrát golf.“

O čem jste tedy jednali?
„Tak dobře, potkali jsme se na kafi. Mluvili jsme spolu asi pět minut (ve skutečnosti to bylo určitě půl hodiny – pozn. red.) o fotbale. Jestli se spolu jednou za čas sejdeme, nevidím v tom problém.“

Chcete vrátit fotbalu důvěru veřejnosti a scházíte se s člověkem, který byl ve vězení za úvěrový podvod a má v české kopané pochybnou pověst. Není to divné?
„Jestli vidíte v panu Chvalovském nějakého strašáka, tak já tedy rozhodně ne. Nestydím se za něho. Je dobré znát názor člověka, který dlouho pracoval v nejvyšších funkcích a pro fotbal hodně udělal. Může mi nějakou radou pomoci. V zahraničí na něho vzpomínají jen v tom nejlepším. Podle mě hledáte problémy tam, kde nejsou.“

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud