5. ledna 2010 • 17:19

ČT4 Sport? Spíš ČT4 Archív

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je k vzteku! Bauer jede Tour de Ski, Ski Janda skáče Turné čtyř můstků, Záhrobská je pátá ve Světovém poháru slalomářek a český divák nevidí nic. Veřejnoprávní televize totiž dává na sportovním kanálu ČT4 místo aktuálního dění »hity« ze svého archivu. Těžko říct, jestli brečet kvůli programové nabídce, nebo kvůli opakovačce výprasku tenistů ve finále Davisova poháru.



Slavné sportovní události přelomu roku najdete jen v programu zahraničních kanálů. Proč se nedostanou na ČT4? Zástupci České televize tvrdí, že mají svázané ruce.

„Situace na lyžařském trhu je specifická,“ řekl v novoročním vydání pořadu Na slovíčko Vladimír Drbohlav, který je vedoucím oddělení mezinárodních přenosů. „Majitelé vysílacích práv zablokovali vysílání na dalších sportovních kanálech,“ dodal.

Proto se na ČT4 nemůže objevit ani Tour de Ski, ani skokanské turné, i když ze strany Kavčích hor by o oba podniky byl zájem. „V návrhu smlouvy jsme nedostali povolení vysílat na ČT4,“ tvrdí Drbohlav.

Proč se ale nevyužil kanál ČT2, který není sportovní a omezení pro něj neplatí? „Na »dvojku« už sport, kromě významných akcí jako je olympiáda, nepatří. Je to kanál pro diváky, které sport nezajímá,“ uvedl šéf sportovní redakce Otakar Černý.

„Musíme respektovat, že lidé, kteří mají rádi balet nebo divadlo, chtějí také svůj program,“ připojil. Česká televize tak nabídla pouze včerejší pražský sprint, který sama vyráběla a i nadále nám bude na přelomu roku místo živé akce servírovat záznamy. Jak také řekl Černý: „Archiv České televize je obrovský.“ Těžko říct, jestli je to dobře.

Sportovní dění 3. 1.

9:45 Slalom Sportovní žen – Záhřeb dění 1. kolo (3. Záhrobská) 1.
12:30 Slalom žen – Záhřeb 2. kolo (Záhrobská)
13:30 Turné 4 můstků – Innsbruck (Janda)
15:40 Klasické lyžování – sprint Tour de Ski (Bauer)

Program ČT4 3. 1.

9:45 Pardubice Program – Nymburk ČT4 (záznam 3. basketbalu) 1.
12:30 MS ve freestyle motokrosu (záznam)
13:30 ME v rallykrosu Sosnová (záznam)
15:40 Česko – Španělsko (záznam finále Davis Cupu)

Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud


Články odjinud