16. listopadu 2010 • 10:40

Trenérka (42) žije s jejím synem (14): Je to láska, říká

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Erwin U. (14) vypadá jako mladý James Dean. Po jeho štíhlé sportovní postavě touží všechny dospívající dívky ve městě. Jenže on má oči jen pro jednu - a není to jeho spolužačka, ale zralá žena. Házenkářská trenérka Renata C. (42) dostala za sex se svým svěřencem (tehdy ještě třináctiletým) u soudu podmínku, ale to mu je jedno. Ba naopak: je šťastný, že nemusí do vězení a mohou být spolu.



Je to podivná láska, která rozdělila celé Rakousko. Může se dvaačtyřicetiletá žena zamilovat do třináctiletého kluka, navíc svého svěřence ze sportovního týmu? A můžou mít spolu sex?

Kdyby dvojice počkala do září, kdy Erwinovi bylo 14, nemusel si podivný pár odbýt martýrium před soudem. Tam vyfasovala jedna z nejlepších trenérek házené za zneužití mladistvého 22 měsíců podmínku.

Její partner stál celou dobu vedle ní, ve tváři pevné odhodlání bránit svou vyvolenou. Ano, to on ji přesvědčil k intimnímu sblížení, i když se zdráhala. Miluje ji. A ona jeho. "Prostě se jim to tak nějak přihodilo," řekl serveru oe24.at Renatin advokát Peter Hombauer.

Na podzim roku 2009 angažoval házenkářský klub ZV Wiener Neustadt trenérku mládeže Renatu C. Chorvatská rodačka je jednou z nejlepších kouček v zemi. Erwin naopak jedním z nejtalentovanějších hráčů klubu.

Trenérka z něho chce vypiplat top hráče. Hodně se mu věnuje, aspoň třikrát týdně se scházejí na tréninku, jejich sblížení postupně přerůstá i mimo hřiště. "Renata C. dlouho nechtěla uznat, že je to láska. Ale znáte to: Lásce neporučíš," podotýká Hombauer.

Trenérka svedla svého třináctiletého svěřence, jeho otec jí chce žalovat Trenérka svedla svého třináctiletého svěřence, jeho otec jí chce žalovatFoto Repro oe24.at

Vloni v prosinci zvítězily hormony nad rozumem. Po tréninku spolu šli ti dva na romantickou večeři, kde si vzájemně vyznali své city. Od té doby jsou pár - chodí spolu za ruce, chovají se jako dva zamilovaní puberťáci. Akorát jí je už dvaačtyřicet.

K sexu nejdříve nechce svolit, Erwinovi je přeci ještě třináct, je pod zákonem. On ale naléhá a přesvědčuje, až Renata nakonec svolí. V únoru, pět měsíců před jeho 14. narozeninami, se spolu vyspí poprvé a pak ještě několikrát.

O jejich vztahu ví jen Erwinova matka Juditha. A vlastně ani nic nenamítá. S Renatou se spřátelí a poskytne jí místnost ve svém domě, kde se může s chlapcem scházet. "Stojím plně za mým synem. Tenhle vztah je láska, a ne hřích," napsala liberální matka podle oe24.at.

Jenže Erwin se jednou svěří i svému otci, který je s Judithou rozvedený. A on už tolik pochopení nemá, celou věc oznámí policii. "Zkazila mu mládí, už nikdy nepozná první nevinnou lásku se svými vrstevníky," tvrdí.

Soud nakonec uzná ženu vinnou, ale vzhledem k okolnostem udělí pouze podmínku. Bizarní pár se může svobodně políbit. A ukázat celému světu: My se milujeme, a je jedno, kolik nám je! Ať se to někomu líbí, nebo ne.

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud