22. ledna 2014 • 13:00

Král Roger je zpátky! Federer zničil Murrayho a půjde na Nadala

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ohromné tenisové bitvy na Australian Open nekončí. Roger Federer po fantastickém výkonu porazil po setech 6:3, 6:4, 6:7, 6:3 Andy Murrayho a postoupil do semifinále Australian Open. Legendární Švýcar v něm narazí na světovou jedničku Rafaela Nadala, minimálně do semifinále v Melbourne už postoupil jedenáctý rok za sebou.



Mnozí ho odepisovali. Nevěřili, že ve 32letech dokáže konkurovat mladším vlkům. Jenže Roger Federer tenisovou kariéru nebalí. Naopak. Švýcarský velikán ještě pořád na kurtu dokáže velké věci!

 

Čtvrtfinále Andy Murray - Roger Federer ONLINE »

 

 

Federer v osmifinále skalpoval Tsongu a v boji o semifinále si poradil i s wimbledonským šampionem Murraym. Světovou čtyřku porazil 3:1 na sety. Mohlo být hotovo už ve třetí sadě, ale Federer nevyužil v tiebreaku dva mečboly.

"Andy tu situaci zvládl výborně, udržel míč ve hře a já to nedokázal ukončit. Nebylo to pak před čtvrtým setem snadné, ale pořád jsem věděl, že vedu. Jsem rád, že jsem vyhrál," řekl Federer.

Nakonec ale zvládl čtvrtou sadu, zvítězil 6:3 a prošel do semifinále. Federer se mezi nejlepšími čtyři tenisty na Australian Open dostal už jedenáctý ročník po sobě!

 

Tam ho čeká mimořádný souboj. Federer se utká s prvním hráčem světa Rafaelem Nadalem. Tedy s tenistou, se kterým dlouhá léta sváděl boj o pozici nejlepšího hráče světa.

 

Ve druhém semifinále na sebe narazí Tomáš Berdych a Stanislas Wawrinka. Jejich zápas je v plánu ve čtvrtek od 9:30 SEČ, sledovat ho budeme na iSport.cz ONLINE.

 

Muži, Australian Open, čtvrtfinále:

 

Federer (6-Švýc.). - Murray (4-Brit.) 6:3, 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.

 

 

Andy Murray ve chvíli, kdy se mu během čtvrtfinálové bity Australian Open proti Federerovi příliš nedařilo
Andy Murray ve chvíli, kdy se mu během čtvrtfinálové bity Australian Open proti Federerovi příliš nedařilo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud