17. ledna 2019 • 19:43

Bitva na Australian Open do 3:12! Dám si snídani, vtipkovala Muguruzaová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři hodiny a 12 minut ukazovaly hodiny v Melbourne, když byl dohrán poslední zápas dnešního programu tenisového Australian Open. Španělka Garbiňe Muguruzaová a Britka Johanna Kontaová nastoupily na kurt půl hodiny po půlnoci, vůbec nejpozději, co kdy v historii turnaje utkání v Melbourne začalo. A bojovaly téměř tři hodiny. Do třetího kola prošla Muguruzaová.



„Nebylo to ideální, to by nebylo pro nikoho. Není dobré vyvíjet fyzickou aktivitu v době, kdy se má spát. Podle mě to není zdravé a vlastně je to i docela nebezpečné,“ řekla Kontaová. „Ale samozřejmě jsme obě byly na stejné lodi, takže jsme se obě chtěly s takovou výzvou vypořádat,“ dodala po porážce 4:6, 7:6 a 5:7.

V Areně Margaret Courtové, do níž se vejde až 7500 diváků, už bylo nad ránem jen pár stovek lidí. „Vážně nemůžu věřit, že nás ve 3:15 někdo sleduje,“ uvedla Muguruzaová v rozhovoru na kurtu. „Přitom takový hezký zápas, škoda, že si ho lidi neužili během dne,“ litovala.

Do konce zápasu mezi Garbiňe Muguruzaovou a Johannou Kontaovou zůstalo na tribunách jen pár fanoušků
Do konce zápasu mezi Garbiňe Muguruzaovou a Johannou Kontaovou zůstalo na tribunách jen pár fanoušků

Podle mluvčí grandslamu dostaly obě hráčky možnost odehrát zápas na kurtu číslo 3. Tam už byl program dávno ukončen, zatímco v jejich aréně ho zdržely předchozí dlouhé bitvy. Tenistky se ale zalekly předpovědi počasí s deštěm a zůstaly v Areně Margaret Courtové, protože ta má zatahovací střechu.

Až do čtvrtka začal nejpozději zápas na Australian Open minutu před půlnocí. Loni takto pozdě rozehrály duel Elise Mertensová a Darja Gavrilovová. Ale rekordně pozdní konec to nebyl. Přesně ve 4:34 ráno dohráli v roce 2008 Lleyton Hewitt a Marcos Baghdatis.

Na otázku, co teď Muguruzaová hodlá dělat, měla jasný plán: „Dám si snídani,“ řekla bývalá světová jednička. „No a pak se musím dát dohromady, byl to hodně těžký zápas,“ dodala tenistka, která má už dva tituly z grandslamů. V roce 2016 vyhrála Roland Garros a předloni Wimbledon. V sobotu se ve třetím kole utká se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud