30. ledna 2022 • 07:05

Krejčíková se Siniakovou slaví další titul, finále ovládly ve třech setech

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase potvrdily, že jsou nejlepší! České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková slaví další grandslamový titul ve čtyřhře. Poprvé však na Australian Open, kde v dnešním finále zdolaly Annu Danilinovou z Kazachstánu a Brazilku Beatriz Haddad Maiovou ve třech setech 6:7 (3), 6:4 a 6:4.



Český pár na cestě do finále neztratil ani set, ale dnes se proti překvapení turnaje dostával do hry pomaleji. Soupeřky nastoupily bez respektu, byly aktivní a méně chybovaly. Ve třetí hře ztratily Češky při podání Siniakové servis a následně prohrávaly 2:4. Pak otočily na 5:4, jenže v jedenáctém gamu přišly o podání znovu a na returnu odvracely ztrátu setu. Ještě si vynutily tie-break, ale v něm ztratily prvních šest výměn a pak jen zkorigovaly na 3:7.

Poprvé v zápase se olympijské vítězky dostaly do výraznějšího vedení v úvodu druhé sady, kdy hned Brazilce Haddadové Maiaové sebraly podání, a náskok brejku udržely až do konce. Ubojovaly i šestou hru, kdy Krejčíková udělala dvě dvojchyby za sebou a musely odvracet brejkbol.

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková se vyfotily s trofejí pro vítězky čtyřhry na Australian Open a sběrači míčků
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková se vyfotily s trofejí pro vítězky čtyřhry na Australian Open a sběrači míčků

Outsiderky finálového duelu dál vzdorovaly a v rozhodující sadě měly jako první šanci na brejk, protože Siniaková udělala ve čtvrté hře tři dvojchyby. Češky s vypětím sil podání udržely a získaly převahu na kurtu i díky tomu, že Krejčíková hrála svou nejlepší pasáž ve finále.

Dostaly se do vedení 5:2, ale napoprvé duel nedopodávaly. Uspěly až v desáté hře při podání Krejčíkové. Závěrečná výměna byla plná vysokých úderů z obou stran, přičemž ten poslední z rakety Krejčíkové dopadl k základní čáře a Danilinová na něj nedosáhla.

„Dnes jsme opravdu tvrdě bojovaly. Musely jsme jedna druhou tlačit,“ řekla Siniaková v rozhovoru před převzetím trofeje.

Po loňské finálové porážce Krejčíková se Siniakovou poprvé triumfovaly v Melbourne a získaly čtvrtý společný grandslamový titul. Ve sbírce nemají jen trofej z US Open.

Na Australian Open aktuálně nejlepší pár světa navázal na 32 let starý triumf Jany Novotné s Helenou Sukovou, které před nimi soutěž ovládly jako dosud jediný český pár. Naposledy Lucie Šafářová vyhrála před pěti lety s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Grandslamové tituly páru Krejčíková, Siniaková

  • 2018: French Open, Wimbledon

  • 2021: French Open

  • 2022: Australian Open

K+S jak je neznáte. Která víc nadává a kdo je šéfem na kurtu?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud