3. února 2015 • 11:57

Zima a vysoký odskok. Tenistky se v Kanadě aklimatizují na Fed Cup

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

První celý tréninkový den a kompletní týmové povinnosti čekaly v úterý od rána české tenistky v Quebeku, kde se chystají na víkendový zápas 1. kola Fed Cupu proti domácí Kanadě. V pondělí si ještě po dlouhé cestě zvykaly na časový posun a tuhou zimu, ale odpoledne si už každá z hráček stačila na hodinu vyzkoušet kurt. Vstupní dojmy jsou příznivé.



„Povrch je dobrý. Není to mýdlo, míče se hodně zastavují. Máme do víkendu dost času, abychom si zvykly, a myslím, že to bude dobré,“ referovala z dějiště zápasu v univerzitním komplexu Denisa Allertová, jedna ze tří debutantek v českém dresu. Radost jí udělalo, že vyšší odskok míčů, které nesjíždí z kurtu okamžitě pryč, je skoro jako šitý na míru nové týmové jedničce Karolíně Plíškové. Ta už se těší, jak na něm bude výměny zakončovat. „Jo, Káje to bude vyhovovat. Pochvalovala si, že je to její povrch,“ podotkla Allertová na facebookovém profilu českých tenistek.

Čtyřiadvacet hodin na cestě z Prahy přes Londýn a Toronto, venkovní teplota – snad aby se to nepletlo – mínus dvacet čtyři stupňů; tak vypadal začátek nového fedcupového roku pro kompletně obnovené družstvo obhájkyň titulu. Bez tradičních opor Petry Kvitové a Lucie Šafářové čeká mladou sestavu také seznamování s atmosférou a chodem týmu.

„Pokud budou mít holky jakékoliv otázky, ráda je zodpovím,“ usmívala se Lucie Hradecká, jediná hráčka ve výběru kapitána Petra Pály, která si Fed Cup už v kariéře zahrála. Co by sama novickám poradila jako první? „Určitě týmový duch. Český tým měl vždycky výhodu proti ostatním, že jsme neskutečně týmové. Máme týmovou pohodu. Nezapadne nikdo, kdo se bude stranit a bude na pokoji,“ nabádala.

Na pondělní odpoledne naplánoval Pála dvě hodiny na kurtu, po hodině po každou dvojici hráček. Začátek byl pozvolný, i kvůli vysokému teplotnímu skoku, který tenistky musely krátce po turnaji v Melbourne překonat. Rozdíl během jednoho týdne obnášel až padesát stupňů.

„A to ještě venku fouká, takže pocitová teplota je nižší, než ve skutečnosti je,“ upozornil Pála. Do prvního dne v Kanadě přišla ještě jedna příjemná zpráva, a sice že domácí jednička Eugenie Bouchardová definitivně není v nominaci pro zápas. „Čekal jsem, že ji ještě do sestavy doplní, ale nedoplnili. Tím bude kanadský tým citelně oslaben a my jsme favority. Nemá cenu se této role zříkat, naopak se jí musíme zhostit,“ uvedl Pála.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud