Jonáš Bartoš
13. listopadu 2012 • 19:38

Španěly znejistěl povrch. Je to ten nejrychlejší kurt, řekl Ferrer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Speciální povrch, který nechali na finále Davis Cupu připravit Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem, by mohl hodně znepříjemnit život španělským soupeřům. „Je to nejrychlejší kurt, na kterém jsem v tomhle roce hrál,“ připustil David Ferrer, týmová jednička favorizovaného týmu.



Sebevědomí vítězů tří z posledních čtyř ročníků, v sestavě dva hráči světové dvacítky a šampioni posledního Turnaje mistrů ve čtyřhře. To je Španělsko, soupeř českých tenistů v závěrečném boji o pohár v Davis Cupu.

Ve finále před třemi lety na domácí antuce vypráskali český tým hladce 0:5, tentokrát je situace jiná. Španělé do Prahy přijeli bez zraněného Rafaela Nadala, navíc se bude hrát na povrchu, který maximálně vyhovuje českému týmu.

Tisková konference španělských tenistů
Video se připravuje ...

„Na tak rychlém povrchu jsem letos ještě nehrál,“ uznal David Ferrer, světová pětka a největší hvězda týmu. „Máme čas do konce týdne si na něj zvyknout, budeme bojovat a uvidíme, co se stane. Je to pro oba týmy stejné a ten lepší vyhraje,“ přidal se Nicolas Almagro, druhý španělský singlista.

Český tým nechal připravit speciální kurt, na němž by měly vyniknout útočné schopnosti Berdycha i Štěpánka. „Hrál jsem tady (O2 Arena) během finále Fed Cupu. Bylo potřeba povrch ještě trochu zrychlit, teď je to přesně tak, jak jsme s Berďou chtěli,“ pochvaloval si Radek Štěpánek, který tak bude moct praktikovat i téměř zapomenutý styl servis, volej.

„Budeme hrát venku proti velmi dobrým hráčům. Tomáš Berdych je v top ten, Radek Štěpánek je mezi desítkou nejlepších deblistů, navíc jde o velmi dobrého hráče do dvouhry. Kurt je postavený pro ně. Bude to velice těžké,“ připustil Ferrer.

Zároveň odmítá, že by byl rychlý povrch neřešitelným problémem. „Myslím, že nikomu z našeho týmu nedělá problém hrát v hale na rychlém povrchu. Samozřejmě že tenhle kurt je rychlejší než jiné a jde na ruku Čechům, ale stejně si myslím, že máme šanci tenhle zápas vyhrát,“ dodal semifinalista Turnaje mistrů.

Na tiskovou konferenci dorazila španělská čtveřice Ferrer, Almagro, Granollers a Marc López. Do Prahy odcestoval s týmem i Feliciano López, který by mohl v pátek nastoupit do dvouhry proti Tomáši Berdychovi.

„Teď jsou v nominaci tihle čtyři hráči. Je s námi i Feliciano pro případ, kdy bude potřeba něco změnit. Víc neřeknu,“ odmítl prozradit španělský kapitán Alex Corretja, zda se odhodlá k riskantnímu tahu a do dvouher nasadí svého rezervního hráče.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud