Jonáš Bartoš
17. listopadu 2012 • 18:45

Povstání Štěpánka, dělové rány Berdycha. Čím vyhráli Češi čtyřhru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý bod je doma! Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem fantastickým způsobem ovládli čtyřhru, španělský pár Granollers, Lopez vyřídili ve čtyřech setech. Českým tenistům stačí v neděli uhrát ze dvou pokusů jediný bod, aby po 32 letech vyhráli Davis Cup. Co stálo za sobotním triumfem domácí dvojice? Server iSport.cz vybral pět klíčových bodů.



Bojovník Štěpánek

V pátek výkon plný chyb při servisu, jasná a zasloužená prohra s nabušeným Ferrerem ve třech setech. Sobota a Radek Štěpánek? Absolutně odlišný výkon. V prvním setu sice po dvou dvojchybách zbytečně nabídl set Španělům, pak ale na kurtu řádil.


Štěpánek se dostal do transu, opět byl hlavním hecířem týmu. Po povedených míčích poskakoval po kurtu, zdviženou paži zatínal směrem k divákům.

Perfektní hra na síti, pak i fungující první servis. Skvěle se doplňoval s Tomášem Berdychem, který s drtivou přesností zatloukal vítězné míčky na polovinu soupeře.

Berdychův servis

Podání českého dlouhána? Fungující věc, na kterou se česká dvojice celý zápas mohla absolutně spolehnout.

Fanoušci byli i při čtyřhře skvělí
Fanoušci byli i při čtyřhře skvělí

Berdych si prohrál jen jeden servis, jinak byl absolutní jistotou týmu. Podání znamenalo další absolutně klíčový prvek k českému úspěchu.

Precizní hra na síti

Že umí voleje Radek Štěpánek, je známá pravda. Ale proti Španělům se výtečně přidal i Tomáš Berdych. Zakončoval z forhendu, z bekhendu, nechyboval při smečích. Český pár byl až na úvod zápasu agresivnější, skvělou hrou na síti si hráči výrazně pomáhali.

Berdych i Štěpánek chvílemi připomínali neprůstřelnou zeď. Španělé bušili do soupeřů jeden drtivý úder za druhým, tvrdé míčky jim ale nepomáhaly. Češi dominovali, udávali rytmus hry a vyjma prvního setu řídili dění na kurtu.

Koncovky setů

Druhý a třetí set, to byly rozhodující momenty, kdy se lámalo utkání. Ve druhé sadě vedl český 6:5 a 40:0, o tři setboly ale přišel. Ten čtvrtý už Berdych se Štěpánkem proměnili a zařídili důležité vyrovnání na 1:1.

Podobný scénář měla i koncovka třetího setu, kdy domácí hráči vzali servis Španělům v závěrečném gamu a opět zvítězili 7:5.

Podpora narvané O2 Areny

„Diváci jsou skvělí, je to náš pátý hráč, neoficiální člen týmu. Lidé mi moc pomohli,“ vyprávěl po páteční dvouhře Tomáš Berdych. Podobné věty říkal i Radek Štěpánek, oba musí chválit fanoušky i za sobotní podporu.

Vyprodaná O2 Arena opět bouřila, při klíčových míčcích hala duněla až ke stropu. Oba domácí tenisté museli rozvášněný dav několikrát uklidňovat, aby se mohli koncentrovat na hru.

Atmosféra byla znovu fantastická. Co se bude dít, jestli se Čechům povede zvítězit v neděli, si zatím nelze ani představit...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud