Pavel Novotný
24. března 2014 • 16:30

Češi bez Berdycha? Máme velkou šanci na Davis Cup, věří Wawrinka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před několika měsíci se to zdálo jako solidní utopie. Aby Švýcarsko vyhrálo Davisův pohár? Skoro vyloučeno, myslela si většina fanoušků. Teď však země helvétského kříže patří k největším favoritům na titul. S třetím a pátým hráčem světového žebříčku to snad ani nejde jinak.



Vítěz z Australian Open a třetí hráč planety Stanislas Wawrinka, jako dvojka sedmnáctinásobný grandslamový šampion a současná světová pětka Roger Federer. S touto silou vyrazí Švýcaři do čtvrtfinálového boje proti Kazachstánu. A samozřejmě jako jednoznačný favorit.

"Vyhrát Davisův pohár, to je můj jednoznačný cíl," prohlásil po triumfu na Australian Open Wawrinka. A Švýcarům hraje opravdu vše do noty. Do týmu se vrátil ve fantastické pohodě hrající Federer, největší kandidáti na případný titul naopak z cesty odpadají nebo mají vážné problémy.

Španělé skončili bez největších hvězd již v prvním kole, když doma podlehli Německu, dvojnásobní šampioni z posledních dvou let Češi se zase minimálně v Japonsku budou muset obejít bez Tomáše Berdycha.

Historická šance pro Švýcary


Navíc Federer a spol. přivítají od 4. dubna nevyzpytatelný Kazachstán v domácím prostředí. Už teď je podle pořadatelů hala v Ženevě s kapacitou téměř šestnáct tisíc míst z 85 procent vyprodaná.

Roger Federer až do tohoto roku za svoji zemi nastupoval převážně v bojích play off, kdy se rozhodovalo o setrvání Švýcarska ve světové skupině. Po fantastickém vzestupu Wawrinky i on cítí, že šance na historický zisk salátové mísy je tentokrát obrovská.

Hlavní radost z návratu tenisové legendy do týmu má především Wawrinka, který za Švýcarsko bojoval podobně jako Berdych i v předcházejících letech. "Teď, kdy je v týmu Roger, máme obrovsky silný tým. Pokud zahrajeme to, na co máme, máme velkou šanci na výborný výsledek," říká osmadvacetiletý Wawrinka.

Pokud Švýcaři naplní předpoklady a přes Kukuškina a spol. přejdou, čeká je lepší z dvojice Velká Británie - Itálie. S českým týmem by se tak mohli potkat nejdříve ve finále, ale to by si svěřenci Jaroslava Navrátila museli kromě Japonska poradit v semifinále s vítězem duelu Německo - Francie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud