21. listopadu 2014 • 11:44

Klid pro "uplakánka" Wawrinku. Federer nechal před finále ženu doma

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poraněná záda, která mu znemožnila hrát o titul na Turnaji mistrů, Roger Federer před finále Davis Cupu vyléčil. Kromě nich ale musel švýcarský elegán kurýrovat i vztah s parťákem Stanem Wawrinkou, na kterého Fedexova manželka při vzájemné semifinále řeži v Londýně neslušně pokřikovala. V Lille, kde boj o „salátovou mísu“ mezi Švýcarskem a Francií dnes odpoledne odstartuje, se bývalá tenistka neobjeví.



"Uplakánku," vylétlo z úst Mirky Federerové v jedenáctém gamu třetí rozhodující sady, krátce poté, co Wawrinka proti Federerovi promarnil tři mečboly a semifinále v tie-breaku ztratil. "Cože to říkala," obrátila se švýcarská dvojka nevěřícně na slavnějšího krajana.

Oba tenisté si konflikt ostře vyříkali v tunelu při odchodu z kurtu i přilehlé posilovně. Na tiskové konferenci už ale oba kohouti konflikt mírnili. "O co šlo? Nic velkého. Byl to vypjatý zápas, to není nikdy jednoduché,“ vyhnul se přímé konfrontaci Wawrinka.

"Byl to pro nás oba těžký zápas. Sezona byla dlouhá a já jsem rád, že i v této fázi jsme byli schopní sehrát takové kvalitní utkání," lakonicky sekundoval Federer.

Incident byl načasován hodně špatně, týden před startem finále Davis Cupu ve Francii, ve kterém chtějí Švýcaři dosáhnout na historickou výhru. Ve finále hráli jen jednou, v roce 1992 s Rossetem a Hlasekem prohráli s americkými hvězdami Agassim, Courierem, Samprasem a McEnroem.

Wawrinka a Federer dostanou druhou šanci a obzvláště druhý jmenovaný by v případě vítězství zapsal další milník. Sedmnáctinásobnému grandslamovému vítězi v úctyhodné sbírce úspěchů triumf v Davis Cupu chybí.

Na Švýcary ale čeká na fotbalovém stadionu v Lille, kde vyrostl antukový dvorec, těžká lopota. Z dvanácti předešlých vzájemných zápasů Francie desetkrát vyhrála.

V souboji s týmem okolo Tsongy a Monfilse navíc Federer nebude moci počítat s podporou manželky Mirky. Ta bude svému milému fandit jen u televizní obrazovky. "Manželka Rogera Federera ani jeho děti nejsou na finále očekávány," potvrdil informaci britský The Daily Telegraph.

Zda Mirku do Lille nepustily mateřské povinnosti vůči čtyřem potomkům, či jen nechce svou přítomností dráždit Wawrinku, zůstává otázkou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud