2. února 2015 • 09:55

Australský zázrak Kyrgios je zraněný. Přijde o Davis Cup v Česku?

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až měsíc bez tenisu naordinovali lékaři devatenáctileté australské hvězdě Nicku Kyrgiosovi. To mimo jiné znamená, že nemusí stihnout 1. kolo Davis Cupu v Ostravě (6. - 8. března) proti českému výběru, jenž bude postrádat svou oporu Tomáše Berdycha.



Kyrgios na Australian Open postoupil mezi osm nejlepších hráčů turnaje a stal se po Rogeru Federerovi prvním teenagerem, který si zahrál dvě grandslamová čtvrtfinále. Následný rentgen však také odhalil potíže s bederní páteří, jež si vyžádají delší pauzu. Se stejným problémem se už mladý Australan potýkal na konci minulé sezony.

„Příští dva týdny se na kurtu vůbec neobjeví,“ potvrdil pro australská média tenistův trenér Todd Larkham s tím, že se jeho svěřenec, který po Melbourne vystoupal na 35. místo žebříčku ATP, již odhlásil z turnajů v Marseille a Dubaji.

„Lékaři tvrdí, že si rehabilitace vyžádá čtyři až šest týdnů. Nick chce moc nastoupit, Davis Cup je jeho prioritou a cítí, že zápas v Česku bychom mohli vyhrát. Pokud půjde o rychlejší variantu, Davis Cupu se zúčastní. V opačném případě ho vynechá,“ dodal Larkham.

Z pozice kapitána australského týmu minulý týden odstoupil Pat Rafter a jeho funkci zatím zaujme dočasně jmenovaný Wally Masur. Australané plánují přivézt do Ostravy to nejsilnější, co mají, tedy Lleytona Hewitta, Bernarda Tomice, Sama Grotha a osmnáctiletého Thanasiho Kokkinakise.

Český výběr by měl být až na Berdycha rovněž kompletní, tedy s Lukášem Rosolem , Jiřím Veselým , Radkem Štěpánkem a pravděpodobným nováčkem Adamem Pavláskem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud