2. července 2014 • 14:00

Nadal jen zíral! Mladík z Austrálie ho vyškolil parádní fintou

Autor: tej, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský tenista Nick Kyrgios dokázal v osmifinále Wimbledonu porazit světovou jedničku Rafaela Nadala. Ve druhém setu dokonce překvapil, když dokázal odpálit míček, který mu mířil mezi nohy. "Myslím, že mi ještě úplně nedošlo, co se tam odehrálo," svěřil se nadšený talent Kyrgios po utkání.



Nick Kyrgios je teprve devatenáctiletý talentovaný tenista, který v žebříčku ATP obsadil 144. místo. V osmifinále Wimbledonu narazil na světovou jedničku Rafaela Nadala a všichni počítali, že prohraje. Jenže on dokázal téměř nemožné. Španělského tenistu porazil 3:1 na sety a zazářil.

Ve druhém setu se všem divákům zatajil dech. Nadal poslal Australanovi dobře mířený míček mezi nohy. Doufal, že se odrazí ještě před autovou čárou, jenže na tom nakonec vůbec nesešlo. Kyrgios totiž pohotově nastavil raketu mezi nohy a fiftýn nakonec vybojoval pro sebe.

"Předváděl jsem mimořádný tenis. Musíte si už od začátku věřit, že ten zápas vyhrajete, a to byl i můj případ. A teď si to užívám," uvedl mladík po neuvěřitelné výhře.

Nadal byl po porážce zklamaný: "Snažil jsem se a prohrál. Takhle jednoduché to je. Nedělal bych z toho drama. Není to nic mimořádného," řekl. "Ve druhém a třetím setu jsem byl lepší, ale nebyl jsem schopen proměňovat své příležitosti. A ve zbytku zápasu hrál lépe on," dodal čtrnáctinásobný grandslamový šampion.

Kyrgiosovi se před Wimbledonem vůbec nedařilo. Letos na okruhu ATP vyhrál jen jediné utkání a na turnaji startuje jenom díky divoké kartě od pořadatelů. Ta se jim však vyplatila. Dokázal už ve třetím kole vyřadit Jiřího Veselého, nyní zažívá euforii s parádně odehraného utkání právě proti světové jedničce. Kyrgios se ve čtvrtfinále utká s Kanaďanem Milosem Raonicem.

Je konec. Rafael Nadal senzačně vypadl z Wimbledonu už ve 4. kole, světová jednička nestačila na 144. hráče světa Nicka Kyrgiose z Austrálie
Je konec. Rafael Nadal senzačně vypadl z Wimbledonu už ve 4. kole, světová jednička nestačila na 144. hráče světa Nicka Kyrgiose z Austrálie

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud