4. března 2016 • 19:45

Takhle bolí Davis Cup! Nieminen zničil mladíka ze Zimbabwe třikrát 6:0

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to kruté. Strašně kruté. V utkání Euro/africké zóny,“ třetí ligy" Davisova poháru, na sebe narazily týmy domácího Finska a hostující Zimbabwe. A hned v úvodním utkání se zrodil výsledek, který se jen tak nevidí. Zkušený finský matador Jarkko Nieminen v něm ve třech setech vyučil domácího mladíčka Johna Locka 3:0 na sety. Na tom by nebylo nic tak divného, kdyby hostující tenista uhrál alespoň jediný game.



Od začátku bylo jasné, že půjde o záležitost skóre. Čtyřiatřicetiletý finský veterán ukončil kariéru už minulý rok, přesto se rozhodl svému týmu v boji v třetí nejvyšší skupině Davisova poháru pomoci.

Do cesty se bývalému třináctému hráči světa postavil devatenáctiletý mladík John Courtney Lock a na svůj zápas proti legendě finského sportu nebude rád vzpomínat. Zatímco Berdych se o první set se Zverevem rval hodinu a deset minut, celé utkání mezi Nieminenem a Lockem trvalo o dvě minuty kratší dobu.

Nervozitou svázaný tenista na finského borce nestačil od prvního míčku, za celé utkání si ani v jednom případě nevyhrál podání, při servisu Nieminena pak neměl šanci vůbec.

"Sice jsem na podzim ukončil kariéru, ale posledních pár týdnů jsem intenzivně trénoval, abych byl na Davis Cup připraven. Na kurtu jsem se cítil jistě a sebevědomě, dobře jsem začal a dařilo se mi po celý zápas," prohlásil po utkání vítěz dvou turnajů na okruhu.

Nešťastnému mladíkovi nenechal ani ve třetím setu symbolický game. "Před zápasem jsem se rozhodoval mezi dvěma variantami. Buď hrát agresivně a aktivně, nebo čekat na chyby soupeře. Rozhodl jsem se pro první," poslal svoji taktiku Fin.

"Doufám, že pomůžu tým vyhrát. Nejsem tady kvůli sobě, ale kvůli tomu, abych ukázal, že stále můžu Finsku pomoci. Vždycky jsem měl Davis Cup rád a užívám si to tady," zakončil své vystoupení na tiskové konferenci Nieminen.

V dalším pátečním zápase už domácí tým taková pohádka nečekala. Harri Heliovaara, na žebříčku 859., porazil po pětisetové bitvě o více než třista míst lépe postaveného Garangangu.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud