19. října 2016 • 20:05

Odmítají národní dres i pokuty! Kde jsou tedy slovenští tenisté doma?

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V září slovenští tenisté marně bojovali o účast ve Světové skupině Davisova poháru proti Austrálii. V oslabené sestavě bez Martina Kližana (34. na žebříčku) a Lukáše Lacka (124. na žebříčku), kteří se omluvili kvůli zranění, neměli proti Kyrgiosovi a Tomicovi šanci. Oba dva tenisté však nastoupili hned po víkendu na jiných turnajích. Za to dostali od vedení slovenského tenisu pokutu a na rok byli podmínečně vyloučeni z reprezentace. Pokuty však odmítají zaplatit, proti trestům se odvolali.



Andrej Martin s Jozefem Kovalíkem nastoupili k marnému boji v barážovém utkání o účast ve Světové skupině Davisova poháru proti domácí Austrálii. Jasného favorita zastupovala ve dvouhrách dvojice očekávaných budoucích superstar v podání Nicka Kyrgiose a Bernarda Tomice. A podle toho to také dopadlo. Slovenská dvojice neuhrála ani set, definitivně poslala hosty ke dnu sobotní čtyřhra.

Martin Kližan je nejlepším slovenským tenistouFoto profimedia.cz

Ignorace Davisova poháru od v té době nejlepší slovenské dvojice Kližan, Lacko pořádně naštvala legendu československého tenisu a nehrajícího kapitána Miloslava Mečíře, který navrhl pro Martina Kližana pokutu 20 tisíc eur (asi 530 tisíc korun) a Lukáše Lacka pokutu 10 tisíc eur (asi 260 tisíc korun) plus roční podmínečné vyloučení z národního týmu. Návrh Miloslava Mečíře posvětil i Výkonný výbor slovenského tenisového svazu.

„Výkonný výbor slovenského tenisového svazu neakceptoval omluvu obou hráčů. Lukáši Lackovi vyměřil pokutu 10 tisíc eur za porušení smlouvy. Martin Kližan za opakované porušení dostal trest 20 tisíc eur,“ uvedl oficiální webový portál Slovenského tenisového svazu.

Reprezentaci odsouvají na druhou kolej

Oba slovenští tenisté však s rozsudkem nesouhlasí. "Kližan s Lackem se ve smyslu pravidel Slovenského tenisového svazu odvolali vůči uděleným pokutám. V nejbližším čase zasedne odvolací komise Slovenského tenisového svazu, která si vysvětlení obou tenistů vyslechne. Výkonný výbor poté potvrdí anebo upraví zářijové rozhodnutí," uvedl generální sekretář svazu Igor Moška.

Lukáš Lacko si zadělal na pořádné problémyFoto profimedia.cz

Pro jednání tenistů však olympijský vítěz ze Soulu Miloslav Mečíř pochopení nemá. "Jejich postoj mě mrzí. V podstatě se ukázalo, jaký mají zájem o Davis Cup. Reprezentaci odsouvají na druhou kolej. Mrzí mě, že mají jiné priority. Start (Kližanův) na turnaji jeden den po Davis Cupu považuji za provokativní."

Australští tenisté budou po postupu přes Slovensko úvodním soupeřem českého týmu v novém ročníku Davisova poháru.

NEJLEPŠÍ SLOVENŠTÍ TENISTÉ
JMÉNO NA ŽEBŘÍČKU
Martin Kližan 34.
Andrej Martin 118.
Lukáš Lacko 124.
Jozef Kovalík 128.
Norbert Gombos 222.

 



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud