31. ledna 2019 • 13:40

Davis Cup proti Nizozemsku zahájí Veselý. Dvojkou bude Rosol

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil nominoval pro kvalifikační duel s Nizozemskem jako dvojku k Jiřímu Veselému Lukáše Rosola. Utkání o postup do listopadového finále zahájí v pátek v 15:00 Veselý proti Tallonu Griekspoorovi, pak nastoupí na kurt v ostravské Ostavar Aréně Rosol proti jedničce soupeře Robinu Haasemu.



Třiatřicetiletý Rosol minimálně pro páteční dvouhru dostal přednost před Pavláskem i mladíky Tomášem Macháčem a Jiřím Lehečkou. Nizozemskou jedničku Haaseho Rosol porazil v pěti ze šesti dosavadních vzájemných zápasů. Naposledy se utkali právě v Davisově poháru a před rokem a půl zkušený český tenista vyhrál 7:5 v rozhodujícím pátém setu.

Nizozemský kapitán Paul Haarhuis zvolil jako dvojku pro dvouhry dvaadvacetiletého Tallona Griekspoora, který se pohybuje kolem 200. místa světového žebříčku. S Veselým v pátek odehrají první vzájemný zápas.

Pro sobotní čtyřhru kapitáni zatím nahlásili Adama Pavláska s Veselým a Matwého Middelkoopa s Jeanem-Julienem Rojerem. Pak by měli nastoupit Veselý proti Haasemu a Rosol proti Tallonu Griekspoorovi. Nominace ale ještě kapitáni mohou změnit.

S Nizozemskem se Česko nebo bývalé Československo utkalo v Davisově poháru sedmkrát, z toho pětkrát vyhrálo. Poslední vzájemný zápas ale dopadl lépe pro nizozemský výběr, který v září 2017 zvítězil v baráži 3:2 na zápasy. Česko tak podruhé v historii sestoupilo ze Světové skupiny.

Takhle vypadá los daviscupového klání proti Nizozemsku Takhle vypadá los daviscupového klání proti NizozemskuFoto Czech Davis Cup Team

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud