21. listopadu 2019 • 11:07

Davis Cup pod palbou. Marný boj do čtyř do rána i brutální maratony

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až po čtvrté hodině ranní skončil ve čtvrtek na finálovém turnaji Davisova poháru v Madridu zápas mezi americkými a italskými tenisty. Výběr USA zvítězil 2:1 poté, co Sam Querrey a Jack Sock zdolali Simonea Bolelliho a Fabia Fogniniho 6:7, 7:6 a 6:4. Už po prvním setu čtyřhry přitom bylo jasné, že ani jeden z týmů nemá šanci postoupit ze skupiny do čtvrtfinále.



„Samozřejmě, že jsem unavený,“ konstatoval Fognini po zápase, který se svým pozdním koncem ve 4:04 zapsal do historie soutěže. Na tenisových turnajích skončilo později pouze jedno utkání - v roce 2008 na Australian Open dohráli Lleyton Hewitt a Marcos Baghdatis ve 4:34.

Davisův pohár poprvé vrcholí závěrečným turnajem a program přetekl hodně přes půlnoc také o den dříve, i když se začíná v 11 hodin dopoledne. V duelu Španělska s Ruskem začínala za stavu 1:1 rozhodující čtyřhra v půl jedné ráno.

„Znamená to velký problém pro nás hráče i pro lidi, co přijdou do haly,“ uvedl první hráč světa Rafael Nadal. „Rozhodí vám to spánek, stravování. Kluci po takových zápasech potřebují péči a pak kolikrát musíte jít další den hrát znovu. Je to další věc, s kterou se musíme tenhle týden popasovat,“ uvedl australský kapitán Lleyton Hewitt, který patří ke kritikům nového formátu.

Systém dvou dvouher a čtyřhry v jeden den klade na týmy značné nároky. Například Britové s Nizozemci strávili na kurtu ve vzájemném zápase dohromady téměř devět hodin. „Tak dlouho jsem na lavičce mockrát neseděl,“ uvedl britský kapitán Leon Smith.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud