25. listopadu 2008 • 11:11

Mancini u Argentinců končí?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víkendové prohrané finále Davisova poháru se Španělskem bude podle všeho posledním zápasem Alberta Manciniho v roli nehrajícího kapitána argentinských tenistů. V pondělí podle agentury AFP oznámil, že nehodlá pokračovat.



Podle Manciniho skončila jedna etapa. "Jsme na konci cyklu, během kterého jsme dvakrát postoupili do finále a jednou do semifinále," uvedl před odjezdem z Mar del Plata.

Mancini, který je ve funkci od roku 2004, boj o "salátovou mísu" podruhé prohrál. Před dvěma lety jeho svěřenci podlehli 2:3 v Rusku, tentokrát nepotvrdili roli favoritů a se Španělskem bez světové jedničky Rafaela Nadala prohráli 1:3.

Mancini se už před finálovým duelem nechal slyšet, že nebude pokračovat, a nyní svůj úmysl potvrdil. Jeho nástupcem by se mohl stát trenér Davida Nalbandiana Martin Jaite, nebo bývalý kouč tohoto argentinského tenisty Gabriel Markus.

Po zápase se spekulovalo, že Nalbandian zvažuje konec v týmové soutěži, ale argentinský tenista to důrazně popřel. "Je pro mě opravdu čest reprezentovat svou zemi. Hrát Davis Cup je to nejlepší a jsem naštvaný, že o mně lidé pochybovali," prohlásil jedenáctý hráč světa.

I když o víkendu prožil velké zklamání, stále věří, že se Argentina dočká prvního triumfu v Davisově poháru. "V posledních třech letech jsme dvakrát hráli finále Davis Cupu a pořád si myslím, že ho můžeme vyhrát," dodal Nalbandian.

Články odjinud


Články odjinud