5. července 2009 • 15:07

Tenistům před Argentinou nechybí dobrá nálada

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polovina týmu má zdravotní problémy, přesto dnes čeští tenisté dorazili k utkání čtvrtfinále Davisova poháru proti Argentině do Ostravy tradičně ve výborné náladě.



Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil však uvnitř tak klidný určitě není. Radek Štěpánek i deblový specialista Lukáš Dlouhý si z Wimbledonu přivezli pochroumaná kolena.

Horší je Štěpánkův stav. Třiadvacátý hráč světa si v pondělním utkání na londýnské trávě proti Lleytonu Hewittovi obnovil lehčí zranění a od té doby nedržel raketu v ruce. Místo toho se ocitl v každodenní péči fyzioterapeuta Pavla Koláře.

"Těch pět dnů jsem využil k tomu, abych co nejvíce odpočíval. V pondělí se poprvé postavím na kurt, ale věřím, že to bude v pořádku a do příští neděle se mi budou problémy vyhýbat," řekl dnes Štěpánek novinářům po příjezdu do Ostravy.

Komplikace si připouští jen okrajově. Nad startem v Davis Cupu se dlouho nerozmýšlel, rozhodla prý kolektivní touha po úspěchu. "Vím, že to může být určité riziko, ale jdu do toho, protože cítím i trochu zodpovědnost. Všichni cítíme šanci a to mě žene dopředu. Člověk samozřejmě nikdy neví, ale věřím, že to zvládnu," řekl Štěpánek.

Obtíže stejného charakteru má i deblista Dlouhý, ale jeho start by neměl být ohrožen. "Tam by to mělo být dobré. Tomáš Berdych i Ivo Minář jsou fit, snad bude v pořádku i Radek," konstatoval nehrající kapitán Navrátil, který by v případě neočekávaných komplikací sáhl do zálohy zřejmě pro Jana Hájka.

Dnešek v Ostravě stráví česká reprezentace regenerací a odpočinkem. Na specifika rychlého povrchu si začne zvykat v pondělí dopoledne. "Máme s tím větší zkušenosti. Hráli jsme na něm tři důležité zápasy a všechny jsme vyhráli. Del Potrovi sice určitě bude vyhovovat taky, ale přes Monaka, který je specialistou na antuku, by to mělo jít," uvažoval Navrátil.

I bez zraněné hvězdy Davida Nalbandiana je výběr jihoamerické země mimořádně silným protivníkem. Tým potáhne pátý hráč světa Juan Martin Del Potro. Rychlý povrch však více favorizuje domácí tenistky. "Měl by být moje výhoda," připustil Berdych, který má s Del Potrem vyrovnanou bilanci. "V Madridu na antuce jsme mu musel vzdát, ale spíše bych to srovnal s Tokiem, kde jsem na rychlém povrchu vyhrál. Bod by se mohl dát udělat i přes něj," dumal Berdych.

I Štěpánek už má Del Potrův skalp. Jak jinak, na tvrdém povrchu v Memphisu. "Ale byl to neuvěřitelně dlouhý a těžký zápas. Hráli jsme dva sety snad dvě a půl hodiny," zavzpomínal Štěpánek. "Del Potro má výborný první servis i agresivní druhý. Je to hráč, který umí hrát na všech površích. Rychlejší by ale měl více sedět nám, vadí trošku při pohybu," podotkl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud