7. prosince 2009 • 11:00

Šmíd: Nechápu, že jel Berdych na dovolenou

Autor: tov, jip
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč je finále rozhodnuté už po dvou dnech? Vítěz Davisova poháru z roku 1980 Tomáš Šmíd má jasno: Tomáš Berdych by měl víc využít svůj ohromný potenciál.



Nejvíc se Šmídovi nezdá Berdychova hra na síti a pak taky skutečnost, že 20. tenista světa odjel před finále na dovolenou do Dubaje.

DÁLE ČTĚTE:
Berdych: Jsme druzí na světě, to není tak špatné >>
Štěpánek byl unavený. Neměl šťávu, lituje Šmíd >>
Fanoušci truchlili, hráči skákali. Nechtěli snad finále vyhrát? >>

Konec českých nadějí. Španělé obhájili zisk Davis Cupu >>

„To jsem vůbec nepochopil. Měl se připravovat na antuce, protože na ní je tenis na fyzičku hrozně náročný. Když budu ve finále Davis Cupu, budu trénovat. Nepojedu na dovolenou,“ řekl Šmíd, který páteční a sobotní zápasy komentoval pro server www.deniksport.cz.

Berdych podle jeho názoru stagnuje. „Má na to, aby byl v první pětce, aby do toho šlápnul. Místo toho je pořád tam, kde byl. Nemá dobrý pohyb, měl by se naučit chodit na síť. Několik let už se nezlepšuje a to je škoda.“

Tomáš Berdych zachycen těsně před podáním.
Tomáš Berdych zachycen těsně před podáním.

Za příklad dává Šmíd páteční zápas Berdycha proti Nadalovi, v němž španělská hvězda nebyla ve své top formě. Toho ale český hráč vytěžil částečný zisk jen v prvním setu. Zradilo ho podání, bez něhož neměl šanci na úspěch.

Ještě víc ale Šmídovi vadí jeho pocit, že Berdych je sám se sebou spokojený. Radí mu, aby si vzal příklad z Radka Štěpánka, který se i díky spolupráci s Petrem Kordou drží ve špičce.

„Štěpánek ze svých možností vyždímal s Kordou co to nejvíc šlo. To u Berdycha není. Být na Berdychově místě, tak bych si sedl s rodiči nebo někým blízkým. A poradil se, co by měl zlepšit, jaký tým kolem sebe udělat. Tohle prostě nemá šťávu. Zlepšují se všichni, tak aby mu neujel vlak.“

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud