28. září 2015 • 17:10

Šarapovovou znovu ničí zranění, vzdala Strýcové. Stihne Fed Cup?

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má být hlavní zbraní ruského týmu v listopadovém fedcupovém finále proti České republice. Maria Šarapovová, třetí hráčka světa, se však momentálně mnohem více pere se zdravotními problémy způsobené zraněným levým zápěstím než se soupeřkami. Její zápas třetího kola v čínském Wu-chanu proti Barboře Strýcové to jasně potvrdil.



Naposledy si zahrála semifinále Wimbledonu, kde podlehla svému prokletí a pozdější vítězce Sereně Williamsové. Po téměř čtvrt roce si vyzkoušela turnaj v čínském Wu-chanu, ve třetím kole však vzdala bitvu s Barborou Strýcovou.

72 minut trvalo, než světová trojka udolala v prvním setu českou bojovnici v tiebreaku. Plzeňská rodačka to své slavné soupeřce za stejný čas a stejným poměrem vrátila v sadě druhé. V té době se již hrálo přes dvě hodiny a 22 minut.

Ve třetí sadě byl stav 2:1 pro pětinásobnou grandslamovou vítězku, když ta bez jakýchkoliv zjevných zdravotních problémů přišla k síti podat Strýcové ruku a zápas vzdala.

Maria Šarapovová v péči lékařkyFoto Twitter.com

Až později se ukázalo, že ruské hvězdě se při náročném utkání obnovily problémy s těžce zkoušeným zápěstím, které jí už řadu měsíců nedovoluje plnou zátěž.

Finálový duel mezi českými a ruskými tenistkami je naplánován na 14. a 15. listopad. "Fed Cup a Turnaj mistryň jsou pro mě prioritami. Udělám všechno pro to, abych na ně byla v pořádku," uvedla Ruska.

Zda se však opravdu stihne Šarapovová dát to té doby dohromady a především v jaké formě se díky minimální zápasové vytížeností v Praze představí, zatím není jasné.

V sestavě ruského týmu je kromě světové trojky Jekatěrina Makarovová, Anastasia Pavljučenkovová a Jelena Vesninová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud