1. června 2016 • 14:47

Djokovič prolomil magickou hranici 2,41 miliardy. Slavil se sběračem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když srbský tenista Novak Djokovič ve středu slavil triumf v osmifinále French Open nad Španělem Robertem Bautistou spolu s jedním ze sběračů míčků, měl ještě jeden důvod k úsměvům navíc. Jako první tenista v historii si vydělal na prize money už 100 milionů dolarů (asi 2,41 miliardy korun).



Djokovič sice ve čtvrtém kole poprvé na letošním Roland Garros prohrál set, ale pak zápas se čtrnáctým nasazeným Španělem Robertem Bautistou otočil. Po výhře 3:6, 6:4, 6:1 a 7:5 zůstal favorizovaný Srb ve hře o premiérový triumf na antukovém grandslamu a bude čekat, zda jeho dalším soupeřem bude Tomáš Berdych , nebo Španěl David Ferrer .

Novak Djokovič připravil nezapomenutelné chvíle podavači míčků, s kterým slavil na kurtu svou výhru
Novak Djokovič připravil nezapomenutelné chvíle podavači míčků, s kterým slavil na kurtu svou výhru

Postupem do čtvrtfinále se Djokovič stal prvním tenistou v historii, který na prémiích získal přes 100 milionů dolarů. Před začátkem turnaje jeho celkové výdělky činily 99,673.404 dolarů, pokračování v soutěži mezi nejlepší osmičkou pro něj znamená minimálně příjem dalších 328.280. Ke stomilionové hranici má blízko i Švýcar Roger Federer (98,011.727 dolarů), ale ten v Paříži nestartuje kvůli zranění zad.

Djokovič si své další pařížské vítězství hodně užíval, na kurtu slavil společně s jedním z podavačů míčů, pobavil i při pozápasovém rozhovoru s bývalým tenistou Fabricem Santorem, který se vybavil žlutým pršipláštěm a nepromokavou čepicí. Tu si Djokovič s gustem uzmul a nasadil na hlavu…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud