31. srpna 2013 • 17:03

Blamáž. Kvitová dostala od Riskeové kanára a vypadla z US Open

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová vypadla na grandslamovém US Open ve 3. kole. Sedmá nasazená dnes nestačila na 81. hráčku světa Alison Riskeovou a Američance podlehla po setech 3:6 a 0:6. Za stavu 0:5 ve druhé sadě si Kvitová nechala na kurtu od lékařky turnaje měřit tlak.



Třiadvacetiletá Kvitová před týdnem Riskeovou porazila ve třech setech v New Havenu, ale tentokrát na soupeřku v dusnu nestačila. Z nedůrazného servisu Riskeová tvrdě returnovala, lépe se pohybovala a ve výměnách byla přesnější.
Kvitová udělala 27 nevynucených chyb oproti sedmi soupeřky a neměla brejkbol. Od stavu 3:4 ztratila osm her a ve druhém setu tak dostala "kanára".

Pro Kvitovou zůstává turnaj ve Flushing Meadows nejhorším grandslamem, nikdy se na něm nedostala přes osmifinále. V Austrálii i na antuce v Paříži hrála shodně semifinále a na trávě ve Wimbledonu slavila v roce 2011 triumf.

Ve dvouhrách tak z českých zástupců zůstává v turnaji už pouze Tomáš Berdych. Jeho soupeřem bude v nedělním utkání 3. kola Francouz Julien Benneteau.

Dvouhra - 3. kolo:
Riskeová (USA) - Kvitová (7-ČR) 6:3, 6:0, Halepová (21-Rum.) - Kirilenková (14-Rus.) 6:1, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud