8. září 2014 • 04:57

Vítězka juniorského US Open Bouzková: Motivuje mě Berdych i Kvitová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Marie Bouzková poprvé v kariéře plakala štěstím. Slzy jí tekly po tvářích po zisku titulu ve dvouhře juniorek na grandslamovém US Open, kterou ovládla jako první Češka, a ráda by uspěla i mezi ženami. "Je to můj největší úspěch kariéry, ale pořád to jsou jen juniorky. Snad se mi podaří dosáhnout na nějaký úspěch i mezi dospělými," řekla Bouzková ČTK a Radiožurnálu.



Podobně mluvil i její otec Milan, který byl taky dojatý, ale hleděl do budoucna. "Je to jenom potvrzení, že se jí bude dobře trénovat, a to je jediné," řekl. Šestnáctiletá Bouzková vyhrála grandslamovou juniorku jako desátá Češka.

V minulosti to pak nejdále dotáhla Hana Mandlíková, která čtyřikrát získala trofej grandslamové šampionky ve dvouhře a stala se světovou trojkou. "Uvidíme, jak mi to půjde v následujících letech, jak se bude vyvíjet moje kariéra mezi ženami," řekla Bouzková.

Soutěže juniorek už proto víceméně opustí a začne více objíždět turnaje ITF. "Už se pohrnu do dospělých, na to bych se chtěla soustředit. Už jsem něco odehrála a vidím, že tam mám dost šanci, že se dá hrát."

Motivací je Berdych i Kvitová

Pražskou rodačku motivují výkony českých jedniček, dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové i Tomáše Berdycha. "Jsme malá země, ale máme tolik dobrých hráčů. Vím, že taky můžu být dobrá," řekla a culila se otázce zahraničních médií, zda od Berdycha a Kvitové přijde gratulace.

"To nevím, ale snad o tom slyšeli." Ve finále s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou nejdříve nevyužila dva mečboly. "Úplně jsem se při nich klepala, protože jsem si uvědomila, že podávám na titul," přiznala. Po proměněném třetím mečbolu o pár minut později už plakala štěstím.

"To bylo poprvé, že mi ukáply slzy, ale myslím, že to nevadí," rozesmála se. Za triumf plánovala nákupy v centru New Yorku a dala si i tradiční lízátko, na kterém si smlsla po každém z vítězných zápasů ve Flushing Meadows.

V mobilu už měla padesát vzkazů a trofej plánovala vměstnat mezi další poháry, které vozí od osmi let. "Letos jsem to počítala a mám jich devadesát. A všechny hezky u sebe." V Česku se Bouzková hned tak neobjeví. Trénuje i studuje střední školu na Floridě a po US Open zůstává v Americe. "Domů přijedu v březnu," řekla.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud