8. září 2015 • 17:00

Kvitové přinesli štěstí Ďáblové. Zacha vedle ní kdysi trénoval

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW YORKU | Do hráčského boxu usedli na pozvání tenistčina trenéra Davida Kotyzy. A čeští hokejoví mladíci Pavel Zacha s Vojtěchem Mozíkem přinesli štěstí. Za jejich dohledu postoupila Petra Kvitová poprvé do čtvrtfinále US Open, což znamená, že se dva Ďáblové z New Jersey na tenis ještě asi vrátí. „Budeme rádi, když dorazí i na další kolo. Musíme držet tradici,“ pravil kouč Kotyza.



Osmnáctiletý nováček Zacha a o čtyři roky starší obránce Mozík trénují a čekají v nedalekém Newarku na začátek kempů NHL. Pozvání na tenis vděčně přijali a stali se součástí skutečného svátku, nočního zápasu na centrkurtu Arthura Ashe.

„Byla to paráda. Strašně moc jsem si zápas užil,“ vyprávěl Mozík, zatímco pro Zachu mělo fandění ještě hlubší rozměr. Vždyť tenisu se jako dítě věnoval stejně jako hokeji, než u něj zvítězil kolektivní sport. „Kdysi jsem v Prostějově trénoval na kurtu vedle Kvitové nebo Berdycha . A teď je vidím naživo na US Open, to je super zážitek,“ pochvaloval si Zacha, jenž prý patřil v kategorii do deseti let k předním hráčům v Česku.

„Byl jsem asi pátý na žebříčku, hrál jsem týmové soutěže za Prostějov. Pak mě přetáhl hokej, v něm si můžete užívat výhru s ostatními, což je mnohem lepší. Bylo to dobré rozhodnutí, protože když vidím tenisty, jak jsou dobří, tak bych na ně asi nikdy neměl,“ uznala šestka letošního draftu do NHL s tím, že jejím největším vzorem býval Andy Roddick. „Měl jsem tvrdé podání, spíš silové než technické údery. Modeloval jsem si hru podle Roddicka. Byl to můj vzor, doma mi visely jeho plakáty,“ zavzpomínal.

Petra Kvitová zdraví diváky po vyhraném utkání 4. kola US Open
Petra Kvitová zdraví diváky po vyhraném utkání 4. kola US Open

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud