Jan Jaroch
4. července 2014 • 18:15

Zůstat svá. TŘI zbraně, kterými může Kvitová vyhrát Wimbledon

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WIMBLEDONU | Jak může Petra Kvitová vyhrát letošní finále Wimbledonu? Pokud zůstane svá, ani na chvíli nesundá nohu z plynu a především utkání dobře odservíruje. V takovém případě by měla být její hrubá síla nad výborný pohyb a agresivní hru dvacetileté kanadské soupeřky Eugenie Bouchardové.



Podání

38 es, jen čtyři ztracená podání během celého turnaje. Kvitová na servisu vyniká nejvíc ze všech dam letošního Wimbledonu. A historie nás učí, že právě podání v All England Clubu vyhrává tituly. I proto zde ranařky sestry Williamsovy došly na konec pavouka hned desetkrát. Eugenie Bouchardová podobnou výhodu nemá. Pro Kvitovou musí být uklidňující vědomí, že si Kanaďanka během turnaje prohrála servis 11krát, což je skoro třikrát tolik co Češka. Na podání soupeřky šance určitě přijde, nepůjde o takovou řež s nejistým koncem jak ve 3. kole proti Venus Williamsové. Kvitové hra, zvlášť na trávě, je navíc založená na tvrdých returnech. I těmi bude dělat díry do brnění kanadské hvězdičky.

Držet výměny krátké

Tlačit od prvních chvil, převzít iniciativu ve výměně, jak jen to je možné. To je plán, s nímž jde Kvitová celým turnajem a nemění se. Nechat se zatlačit do defenzivy, která je její slabinou, je cesta k porážce. Kanaďanka se rozhodně pokusí českou tenistku rozběhat, mixovat jí hru. Proti ranařce typu Kvitové však v turnaji ani jednou nenastoupila. Hrála zatím jen se soupeřkami, s nimiž může vyměňovat a sama tlačit.

Chladná hlava

Premiérová finále grandslamů dokážou tenistkám svázat ruce tak, že hrají pod své možnosti. Vzpomeňte na loňský Wimbledon a truchlohru vystresované Němky Sabine Lisické. V případě Bouchardové nic takového nehrozí. Ego má obřích rozměrů, tlak posledních kol velkých turnajů už poznala. Tahle holka je jak kanadská ocel, tvrdá a chladná. Psychika může víc svázat Kvitovou, favoritku utkání a od přírody pokornější hráčku. Dobře, že má v Londýně k ruce psychologa Michala Šafáře.

Petra Kvitová prodala v semifinále Wimbledonu svoje zkušenosti
Petra Kvitová prodala v semifinále Wimbledonu svoje zkušenosti

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud