6. července 2014 • 15:45

Páté nejrychlejší finále! Kvitová na titul nasprintovala jen 617 metrů

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Míče by trefovala do kurtu snad i ze šatny. Svou hrubou silou mohla zatloukat tenisákem hřebíky. Nebylo síly, která by Petru Kvitovou oddělila od wimbledonského titulu. Česká dračice smetla dychtivou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou životním výkonem 6:3 a 6:0 za pouhých 55 minut hry, což z jejich souboje dělá páté nejrychlejší finále Wimbledonu v novodobé historii.



Jen legendární Billie Jean Kingová a Martina Navrátilová dokázaly smést soupeřku ve finále Wimbledonu rychleji, než Petra Kvitová. Navíc naposledy před 31 lety. I to svědčí o neuvěřitelné dominanci světové šestky v souboj s kanadským talentem.

Nejrychlejší ženská finále WimbledonuFoto Sport

Málo vídané jsou pak i počty naběhaných metrů obou tenistek. Podle speciální statistiky IBM, která zaznamenává nasprintované metry ve výměnách, Kvitové stačilo k titulu naběhat v té největší zátěži pouhých 617 metrů, zatímco Bouchardová jich měla na kontě jen o 9 víc.

Muži jsou přitom schopní v zápase na tři vítězné sety nastřádat až tři sprinterské kilometry. Extrémem pak bylo maratonské téměř šestihodinové finále Australian Open v roce 2012, ve kterém Rafael Nadal s Novakem Djokovičem každý nasprintovali téměř 4 000 metrů.

Petra Kvitová se objímá s koučem Davidem Kotyzou, vše sleduje Marek Jankulovski
Petra Kvitová se objímá s koučem Davidem Kotyzou, vše sleduje Marek Jankulovski

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud