5. července 2014 • 23:35

Prostě úžasná! Kvitová ve finále nadchla legendy světového tenisu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová svým výkonem ve finále Wimbledonu uchvátila osobnosti světového tenisu. Američané John McEnroe, Lindsay Davenportová či Billie Jean Kingová vysoko hodnotili její hru v utkání o titul, ve kterém deklasovala Kanaďanku Eugenii Bouchardovou.



"Je snem každého hráče předvést nejlepší výkon ve finále a Petra to dokázala. Bylo to úchvatné představení. Málokdo by dnes proti ní něco zmohl," řekla Davenportová, vítězka Wimbledonu z roku 1999. "Kvitová byla schopná hrát set a půl tenis na hraně, to bylo nádherné," přidala se její krajanka Tracy Austinová.

Trojnásobný král Wimbledonu z let 1981, 1983 a 1984 McEnroe zápas komentoval pro BBC a tvrdil, že viděl jeden z nejlepších výkonů na centrkurtu v All England Clubu. "Kvitová trefovala míč úžasně čistě a razantně," ocenil McEnroe. "Když se jí daří, tak vás dožene k pocitu zmaru a k bezmoci," řekl americký bouřlivák.

Na dálku na sociálních sítích gratulovalo Kvitové nespočet lidí včetně krajanů tenistů Tomáše Berdycha či Lukáše Rosola. "Kvitová Bouchardovou rozdrtila, zcela odhalila její slabiny. Blahopřání šampionce," napsal další ze slavných Američanů Jimmy Connors.

Šampionka Wimbledonu z roku 1977 Virginia Wadeová řekla, že jen poloviční forma by stačila Kvitové k vítězství na mnoha menších turnajích. "Je mnohem lépe vyladěná a sebejistá než v roce 2011," řekla bývalá britská tenistka o Kvitové, která ve Wimbledonu zvítězila rovněž před třemi lety. "Má teď hlavu právem hrdě vztyčenou," dodala.

Petra Kvitová se objímá s koučem Davidem Kotyzou, vše sleduje Marek Jankulovski
Petra Kvitová se objímá s koučem Davidem Kotyzou, vše sleduje Marek Jankulovski

Zakladatelka ženského okruhu WTA a bývalá světová jednička Billie Jean Kingová byla výkonem Kvitové ohromena. "Neuvěřitelným způsobem jsi, Petro, získala svůj druhý titul ve Wimbledonu," blahopřála vítězka 12 grandslamů.

Už po titulu před třemi lety se čekalo, že Kvitová přidá další grandslamové vavříny. "Překvapilo mě, že se tak nestalo," vystihl názor většiny McEnroe a dodal: "Pokud bude hrát takhle dál, tak je jednoduše nemožné, aby další tituly nepřidala."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud