8. července 2017 • 14:40

Matteková promluvila o zranění. Slyšela prasknutí, chce se vrátit

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová si při pádu na trávě ve Wimbledonu vykloubila čéšku pravého kolena, přetrhla čéškový vaz a musí podstoupit operaci. Ve videu, které sdílela na sociálních sítích, poděkovala fanouškům a přátelům za podporu a prohlásila, že se rozhodně hodlá vrátit na kurty. Při ošklivém pádu prý slyšela „prasknutí“.



Z Londýna nyní světová deblová jednička odcestuje do New Yorku. "Chvilku budu mimo (tenisové dění). Děkuji všem přátelům a fanouškům za podporu," řekla Matteková-Sandsová v krátkém vystoupení, během něhož i plakala.

Slova díků věnovala také deblové partnerce Lucii Šafářové, s kterou vyhrály pět grandslamových vavřínů a v Londýně měly útočit na takzvaný "Bucie Slam", čtvrtý titul z turnajů velké čtyřky v řadě.

Hrůza na kurtu! Matteková v bolestech volala o pomoc, Šafářová plakala - čtěte ZDE »

Bethanie Matteková-Sandsová se uprostřed výměny začala svíjet v bolestech
Bethanie Matteková-Sandsová se uprostřed výměny začala svíjet v bolestech

Matteková-Sandsová se zranila na začátku třetí sady čtvrtečního utkání druhého kola dvouhry s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Při náběhu na síť uslyšela prasknutí a pak se skácela k zemi.

"Nejradši bych se na nohu ani nekoukla, ale strašně to tlačilo a koukla jsem se. První, co jsem si pomyslela, že je koleno vykloubené nebo zlomené. Justin (manžel) mi říkal, ať se na nohu nekoukám, ale už bylo pozdě," řekla.

V bolestech zoufale volala o pomoc. "Myslela jsem, že se zblázním. Byla to velká bolest, jedna z nejhorších, co jsem v kariéře zažila, a už jsem pár zranění měla," řekla Matteková-Sandsová, jež si poranila již jednou operované koleno. "Na záznam jsem se pochopitelně nekoukala. Ani jindy nevyhledávám, když se zraní někdo jiný," řekla olympijská vítězka z Ria ve smíšené čtyřhře.

Zhruba 20 minut byla ošetřována přímo na kurtu. První u ní byla Cirsteaová a snažila se ji utišit. "Sorana neřešila, že jsme uprostřed zápasu, a zachovala se jako kamarádka. Hodně to pro mě znamená. Je skvělá," řekla dvaatřicetiletá Matteková-Sandsová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud