30. června 2018 • 04:30

Slzy, úleva i křivda. Parťačka Šafářové zpět na místě děsivého zranění

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožila si to znovu. Pobrečela si, ale zároveň zahnala rok staré démony. Americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová se před startem Wimbledonu vrátila na místo, kde před rokem málem skončila její kariéra. „Teď, když jsem tady, to můžu nechat za sebou,“ vykládala parťačka Lucie Šafářové deníku The Sun, který ji doprovodil přesně na místo děsivého zranění.



Na wimbledonském kurtu číslo 17 není zas tak nic výjimečného, ale když na něj Bethanie Matteková-Sandsová vkročila, přemohly ji emoce. Posadila se na místo, kde před rokem 17 minut ležela v krutých bolestech, a rozbrečela se.

„Nejsem úplně člověk, který by žil vzpomínkami, nerada se vracím do minulosti. Ale tenhle moment je trochu jiný, dala jsem si chvilku, abych se ohlédla zpátky,“ přiznala třiatřicetiletá Američanka pro The Sun. „Samozřejmě že jsem se k tomu musela v mysli vracet, byla to součást mé rehabilitace. Ale teď, když jsem tady byla, to můžu konečně nechat za sebou. Cítím se trochu lehčí,“ dodala.

A byla legrace jako vždy!
A byla legrace jako vždy!

Před rokem ve Wimbledonu myslela jen na jediné – vyhrát s Lucií Šafářovou titul ve čtyřhře a získat tak čtvrtý grandslamový titul za sebou. K tomu se ale jako tradičně chtěla dobře předvést i ve dvouhře. A ve druhém kole proti Rumunce Soraně Cirsteaové se během zlomku vteřiny všechno změnilo.

Obyčejný náběh na síť se změnil v horor, když Bethanie uklouzla a hrozivě vypadajícím způsobem si poranila koleno. Křičela bolestí. Až po nekonečně dlouhých minutách dorazili zdravotníci a píchli jí morfinovou injekci. „Mám dojem, že jsem tady ležela celou věčnost,“ vzpomínala při svém emotivním návratu na místo činu. „Pamatuju si, že jsem ležela na boku a počítala jsem jednotlivá stébla trávy, abych se nemusela soustředit na tu bolest,“ přiblížila Američanka.

Věřila jsem, že divokou kartu dostanu

Následoval pobyt v nemocnici a poté operace, teď už je ale olympijská vítězka v deblu zpět. A chce opět vítězit jako členka slavného dua Bucie – tedy Bethanie a Lucie. Ve čtyřhře bude sehrané dvojice útočit jako nenasazená, společné body zmizely v roční pauze. Hůř se ale Matteková-Sandsová smiřovala s tím, že jí organizátoři nedali divokou kartu do dvouhry.

„Myslela jsem si, že jsem na to učebnicový příklad… Bylo dost těžké to skousnout. Na kratičkou chvíli mi to vzalo vítr z plachet,“ přiznala. „Vážně jsem si myslela, že toho budu součástí, kvůli mému příběhu a všemu, co se minulý rok přihodilo,“ vykládala zklamaně. Ale nakonec to i díky rozhovoru se Šafářovou hodila za hlavu:

„Čím víc jsem o tom přemýšlela, tím víc jsem se těšila na to, že se budu moci vrátit na kurt s jednou ze svých nejbližších kamarádek. Jsem soutěživý člověk, miluju hrací dny. Miluju tréninky a nabírání fyzičky a všechno, ale vážně miluju, když jdu hrát. Takže jsem tu. A chci vyhrát!“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud