Jan Jaroch
3. července 2023 • 18:30

Bizarní start obhájce: Djokovič sušil wimbledonský centrkurt ručníkem

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Bývá to čest, slavnostní okamžik. Každoročně otevírá program prvního dne na wimbledonském centrkurtu obhájce titulu. Tentokrát ale nešlo vše zcela hladce. Jen 50 minut hry stačilo k tomu, aby se z nebe nad All England Clubem spustil déšť a udělal z pažitu kluziště. Dvorec vysychal tak nezvykle pomalu, že během bizarně dlouhé pauzy neváhal Novak Djokovič přiložit ruku k dílu a dělal práci, jež patří obvykle sběračům míčů – sušil ručníkem mokrá místa za základní čarou.



Sedminásobný šampion Wimbledonu ze Srbska nastoupil proti Argentinci Pedru Cachinovi jako žhavý favorit. Pořadatelé se rozhodli nevstoupit do koncovky první sady, kterou Djokovič ovládl 6:3 a až po jejím konci dali pokyn k natažení plachet. Příliš pozdě, déšť přišel dřív a tráva navlhla. I když se střecha nad centkurtem už zcela zatáhla, hráči i diváci čekali a čekali. „Vyschnutí kurtu trvá déle, než se čekalo,“ omlouval se umpirový sudí Renaud Lichtenstein netrpělivému publiku.

I sami tenisté už měli dlouhou chvíli, tak se třiadvacetiletý grandslamový šampion Djokovič proměnil v dělníka. Vzal do ruky bílý ručník a začal sušit mokrá místa za základní čarou. Nakonec musela být povolána na pomoc technika a robustní fény, které po téměř 90 minutách zdržení pomohly k znovuzahájení utkání.

Djokovič program nezdržoval, utkání zavřel ve třech setech 6:3, 6:3, 7:6 a věří, že na centrkurt poklekne i za dva týdny. Už poosmé může předvést svůj rituál, když po vítězném finále vytrhne a sní pár stébel wimbledonské trávy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud