15. července 2023 • 19:00

Další Češka ve finále Wimbledonu! Bartůňková může napodobit Plíškovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáctiletá tenistka Nikola Bartůňková porazila v semifinále juniorek ve WImbledonu první nasazenou Rusku Alinu Kornějevovou 6:4, 7:6 a zahraje si v Londýně o titul. V nedělním finále vyzve turnajovou dvojku Američanku Clervie Ngounoueovou.



Tenistka 1. ČLTK Praha zvítězila na travnatých dvorcích v All England Clubu i díky obratu ve druhém setu, kde otočila nepříznivý vývoj ze stavu 2:5 a odvrátila dva setboly. V tie breaku uspěla poměrem 7:2. Vítězku letošní juniorského Australian Open a Roland Garros porazila Bartůňková za hodinu a 35 minut.

Bartůňková se může stát první českou vítězkou juniorského Wimbledonu po Kristýně Plíškové, která turnaj ovládla v roce 2010. V minulosti uspěly také Andrea Strnadová (1989, 1990), Andrea Holíková (1985) a Olga Míšková (1948).

Čtyřhra patřila favoritům

Nejvýše nasazení tenisté Nizozemec Wesley Koolhof a Brit Neal Skupski porazili ve finále čtyřhry ve Wimbledonu Španěla Marcela Granollerse a Argentince Horacia Zeballose dvakrát 6:4 a vybojovali první společný grandslamový titul. Jediný set na turnaji vzali novým šampionům ve čtvrtfinále Adam Pavlásek s Uruguaycem Arielem Beharem.

Koolhofovi se Skupským stačil k finálové výhře vždy jediný brejk, sami si totiž podání jistě drželi. Po hodině a čtvrt proměnili finalisté loňského US Open první mečbol a zápas zakončili čistou hrou. V novém vydání deblového žebříčku se Koolhof se Skupským posunou do čela.

Čtyřiatřicetiletý Koolhof hraje s o rok mladším Skupským druhou sezonu, od loňského ledna získali už devátý společný titul. Koolhof jich má na okruhu ATP ve čtyřhře na kontě celkem 15, Skupski o jeden méně. Brit navíc vyhrál loni i předloni mix ve Wimbledonu, Nizozemec zase slavil ve smíšené čtyřhře na loňském French Open.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud