16. října 2008 • 16:22

Kvitová hladce prošla do čtvrtfinále

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová prošla na kvalitně obsazeném turnaji v Curychu již do čtvrtfinále. Dnes nedala šanci Sofii Arvidssonové ze Švédska, kterou porazila 6:2 a 6:1.



Obě tenistky si musely účast v hlavní soutěži vybojovat v kvalifikaci.

V utkání zaznamenala Kvitová šest es a dařilo se jí i na příjmu, když své soupeřce vzala celkem šestkrát podání.

Soupeřkou české hráčky ve čtvrtfinále bude Ana Ivanovičová, která zdolala Marion Bartoliovou 6:2 a 6:4. Osmnáctiletá Kvitová se střetla s bývalou světovou jedničkou na turnaji v Montrealu, kde jí po boji podlehla ve třech setech.

S turnajem se naopak již rozloučila aktuální světová jednička Jelena Jankovičová. Ta sice vyhrála úvodní set nad Italkou Flavií Pennettaovou 7:5, oba další ale prohrála 3:6.

Šestadvacetiletá Italka zdolala Srbku poprvé z šesti vzájemných soubojů a ukončila její šňůru dvanácti zápasů bez porážky, během níž Jankovičová vyhrála turnaje v Pekingu, Stuttgartu a Moskvě.

Právě náročný program stál Srbku v posledních týdnech hodně sil. "Už mi nezbylo v nádrži žádné palivo, nejsem stroj. Flavia toho využila a dnes byla prostě lepší," vysvětlila po utkání.

"Cítím se, jako kdybych přišla z války. Všude samé šrámy a modřiny," popsala svůj stav Jankovičová, která při duelu dvakrát upadla a lékař jí musel ošetřovat krvácející koleno.


Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 6:1, Azarenková (Běl.) - Niculescuová (Rum.) 6:0, 6:0, Pennettaová (It.) - Jankovičová (1-Srb.) 5:7, 6:3, 6:3, Ivanovičová (2-Srb.) - Bartoliová (Fr.) 6:2, 6:4, Medinaová (Šp.) - Zvonarevová (4-Rus.) 6:3, 3:0 skreč, Srebotniková (Slovin.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 2:6, 7:6 (8:6), 6:3.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud