Pavel Novotný
12. ledna 2011 • 12:30

Cibulková vítězí půvabem i hrou: Budu nejlepší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2009 byla dvanáctá na světě. Poté ji zastavilo zranění a rodinné problémy. Teď je zpět a hodlá útočit na příčky nejvyšší. "Mám na to být nejlepší," tvrdí sebevědomě půvabná rodačka z Bratislavy. Její sílu již poznala světová jednička Wozniacká, s kterou Slovenka zametla ve druhém kole turnaje v Sydney.



Dánskou soupeřku vyřídila hladce dvakrát 6:3 a diváky udivila především sebejistou a téměř bezchybnou hrou. "Všechno je to v hlavě. Musíte mít sebevědomí a pak si věříte. Už jsem porazila mnoho hráček, které byly v žebříčku vysoko," uvedla pro portal pluska.sk sebevědomá Slovenka.

Sympatická brunetka se vůbec ze světových jedniček příliš hlavu nedělá. Na svém kontě již má skaply Dinary Safinové, Marií Šarapovové, Any Ivanovičové, Jeleny Jankovičové, Venus Williamsové či Amelie Mauresmové.

"Wozniacká mě neměla čím překvapit," dorazila světovou jedničku Dominika.

Dominika CibulkováFoto ČTK


Cibulková na světovém okruhu zatím nevyhrála jediný turnaj, na svém kontě však již má semifinálovou účast na French Open v roce 2009, kde ji zastavila až Maria Šarapovová, v minulém roce pro  změnu kazila náladu soupeřkám na US Open než potkala čtvrtfinálovou stopku právě s nápisem dánské světové jedničky.



Sílu slovenské supernaděje brzy poznají i české tenistky, které změří síly se slovenskými hráčkami v rámci prvního kola Fed Cupu 5. – 6. února.

A jak jsou na tom v souboji se slovenskou hvězdou Češky? Kvitová má pozitivní bilanci 1:0, dva zápasy a dvě prohry má na svém kontě naopak Lucka Šafářová a vyrovnanou bilanci 1:1 drží se Slovenkou Iveta Benešová. Ostatní zatím na souboj s Cibulkou čekají.

Jak se vzájemná bilance promění po vzájemném fedcupovém utkání?

DOMINIKA CIBULKOVÁ
narozena: 6.5.1989 v Bratislavě
výška/váha: 161cm/55 kg
Na žebříčku: 32
Nejvýše na žebříčku: 12 (červen 2009)
Vyhraných turnajů 0
Prize Money 1 950 000 (dolarů)

Dominika Cibulková se raduje po postupu do čtvrtfinále
Dominika Cibulková se raduje po postupu do čtvrtfinále

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud