18. ledna 2011 • 11:50

Zadeček světové jedničky: To stojí za to!

Autor: nap
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Caroline Wozniacká patří k nejlepším a určitě i nejkrásnějším tenistkám na světovém okruhu. Co na tom, že ji řada odborníků hází do stejného pytle k Jankovičové či Safinové, tedy hráčkám, které nikdy nevyhrály grandslamový turnaj a přesto usedly na trůn pro nejlepší tenistku planety.



Dvacetiletá rodačka z Odense má řadu fanoušků nejen pro svoje nesporné tenisové kvality. Svým půvabem okouzluje příznivce po celém světě. Právě probíhající Australian Open nevyjímaje.

Dánská tenistka má konečné pro vrcholový sport ideální předpoklady. Její otec reprezentoval nejdříve Polsko a později svou novou vlast - Dánsko ve fotbale, máma pro změnu válčila za barvy našeho severního souseda pod vysokou sítí. A stranou nezůstal ani bratr Patrick, který se udatně bije za následovníky bratrů Laudrupů na zeleném pažitu.

Wozniacká ovládla i TokioFoto ČTK


Půvab a kvalitu hry sličné Dánky si mohli ověřit i čeští fanoušci, když se Wozniacká před nedávnem předvedla v české extralize, kde válčila za Prostějov.

Bez zajímavosti není ani pohled na žebříček ukazující výkonnostní vzestup: Na konci roku  2006 byla 237, o rok později 64, v roce 2008 ji patřila dvanáctá příčka, před dvěma lety byly lepší jen tři hráčky a loňský rok již shlížela na konkurenci z pozice nejvyšší.

A že Caroline došla na grandslamech nejdále do semifinále na loňském US Open? Ve svých dvaceti letech má na to právo a může právem věřit, že na ní ten skutečný triumf ještě čeká. Konečně, tenisové fanoušky již na své straně má a nejen pro svou kvalitní hru.

CAROLINE WOZNIACKÁ
narozena: 11.7.1990
na žebříčku: 1.
vyhraných turnajů: 12
vyhrané/prohrané zápasy: 235 - 91
Prize Money: 7 705 000 dolarů

Dánka Wozniacká během tréninku v katarském Dauhá
Dánka Wozniacká během tréninku v katarském Dauhá

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud