Pavel Novotný
29. března 2011 • 13:45

Becker: Andy, ber Lendla, na toho řvát nebudeš

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páté místo na světě rozhodně není pro největší britskou naději posledních let Andy Murrayho žádnou tragédií, přesto je nad slunce jasnější, že brzy čtyřiadvacetiletý tenista nezažívá příliš úspěšné období. Pomoci by mu z něj mohla česká legenda Ivan Lendl, který by se spolupráci s hrdým Skotem rozhodně nebránil.



Jen pozitivní stránky vidí na možném spojení britského tenisty s ostravským rodákem i další legenda bílého sportu Boris Becker. „Andy by měl spolupracovat s Ivanem, rozhodně by si pomohl. V době, kdy hrál Lendl, nebyl nikdo schopný tak tvrdě pracovat jako právě on. Nebyl tak talentovaný jako třeba McEnroe, ale obrovská disciplína, vůle a velmi tvrdá práce ho dostaly na samotný vrchol. A právě tyto vlastnosti by přenesl na Andyho,“ uvedl pro britský teník Telegraph Sport Becker.

Bývalý wimbledonský král je přesvědčen, že nevyrovnané výkony za kterými stojí především povahové vlastnosti rodáka z Dublane, by s nástupem české legendy zmizely.

Lendl my mohl trénovat Andy Murrayho
Lendl my mohl trénovat Andy Murrayho


A že Murray změnu potřebuje, je patrné z jeho posledních výsledků. Od finálové  porážky na Australian Open se na následujících třech turnajích poroučel vždy v prvním kole, což od bývalé světové dvojky nečekal nikdo.

A co horšího. Brita si jak v Indian Wells tak Miami podali hráči, kteří nepatří ani do elitní světové stovky!

„Jestli se chce Andy vrátit opět do formy, musí změnit svůj postoj a chování nejen k tenisu, ale i ke svému okolí. A rozhodně bych Murraymu doporučoval, aby na Ivana nekřičel. Vím, že tak se choval k jiným svým bývalým koučům, ale Lendla by opravdu měl poslouchat. Spolupráce s ním může pro něj být obrovskou vzpruhou, říká bývalá světová jednička Boris Becker.





Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud