10. května 2012 • 07:29

Po modré antuce chystá Madrid další novinku, světélkující míče

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Protesty pro modré antuce teprve nabírají na síle, světoví tenisté dál vyjadřují svoji nelibost nad extravagantním povrchem velkého turnaje v Madridu. Ten přitom už chystá novinku na příští rok. A zase bude hodně kontroverzní. Hrát se možná bude se světélkujícími míči.



Turnajový principál Ion Tiriac přiznal agentuře DPA, že na vývoji novinky se již pracuje. Ačkoliv s představiteli ATP to ještě nekonzultoval, nedělá si velkou hlavu z toho, že by jeho nový výstřelek neprošel.

„Vyvineme nové míče na velmi dobré úrovni,“ říká sebejistě. Uvažuje prý o zelené nebo oranžové variantě. „Fosforeskující zelená nebo oranžová na sebe přitahuje nejvíc světla, což poskytne nejlepší výsledek v kontrastu s modrou antukou,“ prohlásil.

Dal tím najevo mimo jiné to, že přes protesty hráčů i hráček nehodlá od revoluční myšlenky s modrým povrchem ustupovat.

Tiriac nepochybuje, že na modré antuce se bude hrát i za rok. Variantu, že by ho ATP nutila k návratu ke klasické červené, si nepřipouští. Uznává sice, že povrch je kluzčí, než by mohl být, ale i tak je prý spokojen.

„Před dvěma týdny v Monte Carlu se hrálo na červené antuce a tři hráči si zlomili nohu. My za sebou máme pět dní turnaje a já jsem si jistý víc než dřív, že modrá antuka je velký krok kupředu,“ řekl Tiriac.

Novinku se světélkujícími tenisáky zveřejnil v den, kdy si Novak Djokovič postěžoval, že si na kluzkou modrou hlínu vezme místo tenisek raději kopačky, a Rafael Nadal marně žádal pořadatele turnaje o použití tenisek s hrubší podrážkou na trávu.

„Tohle pro mě není tenis. Buď sem příště přijdu v kopačkách nebo pozvu Chucka Norrise, aby mi řekl, jak mám na tomhle hrát,“ prskal pětinásobný grandslamový vítěz Djokovič.

„Na centrkurtu se nedá pořádně hýbat. Během zápasu jsem trefil tak pět míčů. Jinak jsem se pouze snažil udržet míč ve hře,“ stěžoval si obhájce loňského titulu poté, co se s 137. hráčem světa Danielem Gimenem protrápil k výhře 6:2, 2:6 a 6:3.

Co asi řekne na ideu zelených tenisáků?

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud