22. října 2012 • 15:25

Prokletá Maria a dvě "oblíbenkyně". Kdo jsou soupeřky Kvitové

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

TURNAJ MISTRYŇ | Do Istanbulu přiletěla obhájit vavřín srovnatelný s triumfem ve Wimbledonu. Přetěžká mise čeká Petru Kvitovou na Turnaji mistryň, který loni ovládla bez jediné porážky. Šance české lvice na zopakování úspěchu lehce zvyšuje přijatelný los. Kvitová dostala do skupiny Marii Šarapovovou, Saru Erraniovou a Agnieszku Radwaňskou. Vyjma ruské krásky jde o hráčky, se kterými Kvitová ještě neprohrála. Kdo jsou soupeřky české tenistky?



Ze základních skupin postupují do semifinálových bojů o celkové prvenství dvě nejlepší hráčky. Podle papírových předpokladů by Kvitová měla postoupit spolu se světovou dvojkou Marií Šarapovovou, ve druhé skupině jsou hlavními favoritkami Serena Williamsová a Victoria Azarenková.

S Radwaňskou i Erraniovou drží Kvitová stoprocentní bilanci. Obě třikrát porazila a ani jednou neodešla z kurtu poražená. Horší skóre má se Šarapovou, s níž prohrává 2:4 na zápasy a letos nezvládla ani jeden ze tří duelů (French Open, Stuttgart, Australian Open).

Světová dvojka se v letošní sezoně dostala do skvělé formy. Titul na French Open, finále na Australian Open, US Open i olympijských hrách. Není divu, že mezi kandidátky na vítězství ji odborníci tipují i v Istanbulu.

V Červené skupině hrají Victoria Azarenková, Serena Williamsová, Angelique Kerberová a Li Na. Papírově jde o silnější skupinu, první dvě jsou spolu s Marií Šarapovovou považovány za největší favoritky istanbulského turnaje.

Účastnice Turnaje mistryň v Istanbulu: Na-Li, Angelique Kerberová, Petra Kvitová, Victoria Azarenková, Maria Šarapovová, Serena Williamsová, Agnieszka Radwaňská, Sara Erraniová
Účastnice Turnaje mistryň v Istanbulu: Na-Li, Angelique Kerberová, Petra Kvitová, Victoria Azarenková, Maria Šarapovová, Serena Williamsová, Agnieszka Radwaňská, Sara Erraniová

Serena Williamsová odehrála poslední ostrý zápas ve finále US Open, tedy zhruba před měsícem a půl. Ve Flushing Meadows udolala Bělorusku Azarenkovou a završila exceletní léto, kdy ovládla Wimbledon, olympijské hry a US Open. Tedy prakticky všechno, kde nastoupila.

Není divu, že 31letá ranařka platí za největší favoritku istanbulského klání. Bookmakeři jí dávají šance na vítězství okolo 2,2:1, tedy suverénně nejnižší kurz. A vůbec jim nevadí, že Williamsová vynechala šňůru turnajů v Asii a měla dlouhou pauzu.

Kvitová je po průměrné sezoně spíš černým koněm vzadu za triem Serena Williamsová, Victoria Azarenková a Maria Šarapovová. Tedy dámami, jež si letos mezi sebe rozdělily všechny grandslamové tituly i olympijské zlato. Bookmakeři však Kvitovou neodepisují a shodně ji pasují na čtvrtou největší uchazečku o titul.

„Ty tři, co jsou nejvýš, měly výbornou sezonu, jsou velkými favoritkami,“ uznala Kvitová. O to víc ji může těšit, že do své skupiny nedostala Serenu ani Azarenkovou.

Česká tenistka vstupuje do turnaje v úterý, její duely budeme na iSport.cz sledovat ONLINE.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud