Pavel Novotný
14. srpna 2013 • 12:00

Smutné narozeniny Nadalova kata. Co bude s Robinem Söderlingem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V červenci roku 2011 jste mohli na kurtech naposledy vidět Robina Söderlinga. Dvojnásobný finalista Roland Garros a dodnes jediný tenista, který kdy na tomto turnaji porazil Rafaela Nadala, se od té doby na dvorcích neukázal. Dnes je mu devětadvacet let, na nějaké velké oslavy však kdysi čtvrtý hráč světa náladu asi příliš nemá.



Robina Söderlinga dlouhodobě trápí špatná funkce štítné žlázy. "Ráno jsem zvracel a měl horečku. Přesto jsem nastoupil, ani nevím proč. Ale byl to Wimbledon a ten se nevzdává," vzpomíná na své poslední vystoupení ve Wimbledonu v roce 2011 tenista.

Poslední turnaj odehrál sympatický Švéd tři týdny po Wimbledonu doma v Bastadu, kde vyhrál. I přes triumf si však moc radosti neužil. "Hrál jsem fakt dobře, ale cítil jsem, že něco není v pořádku. O pár dní později se to také ukázalo," říkal tenista.

"Vždycky věřím, že to bude dobrý a že za pár měsíců se budu moci vrátit na dvorec, protože se cítím dobře, ale pak přijde den, kdy se probudím a je mi špatně," pokračuje vítěz deseti turnajů na okruhu ATP.

Robin Söderling s novináři prakticky nekomunikuje, o nic lépe na tom nejsou ani jeho fanoušci, kteří se na sociálních sítích o Švédovi nedozví prakticky nic nového.

Jak moc by země tenisových legend Borga, Edberga či Wilandera návrat Robina Söderlinga potřebovala, ukazuje pohled na žebříček. Nejlepšího Švéda najdete až v páté stovce světa.

Robin Söderling však boj s vážnou nemocí zatím prohrává, vrátí se ještě někdy na kurty? 

ROBIN SÖDERLING
narozen: 14.8.1984 v Tibro (Švédsko)
nejvýše na žebříčku: 4
vyhraných turnajů: 10
Prize Money: 10,5 milionů dolarů
výška/váha: 193 cm/87kg
hraje rukou: pravou
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud