Pavel Novotný
11. října 2013 • 18:36

Po Federerovi jde Tsonga! Francouz ho může připravit o Turnaj mistrů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z pohledu Rogera Federera mizerná sezona může mít ještě horší konec. Bídné výsledky Švýcar nevylepšil ani na turnaji série Masters v Šanghaji, kde zdolal jen Seppiho a ve třetím kole vypadl s Monfilsem. Reálně mu tak hrozí, že přijde o listopadový Turnaj Mistrů.



Postarat se o to může Jo-Wilfried Tsonga, který se díky postupu do do semifinále turnaje dostal již na devátou příčku v žebříčku rozhodujícím pro účast na prestižním závěrečném podniku.

Na osmé místo sedmnáctinásobného grandslamového vítěze ztrácí pouhých 135 bodů. Pokud by se osmadvacetiletý Francouz nakonec do Londýna přeci jen dostal, znamenalo by to jeho čtvrtou účast na Turnaji mistrů.

V případě Tsongova postupu až do finále turnaje, si Francouz připíše na své konto dalších 180 bodů. K tomu musí v semifinálovém souboji vyřadit světovou dvojku Novaka Djokoviče.

Tsonga si v čtvrtfinále turnaje v Šanghaji poradil za 65 minut bez problémů s Forianem Mayerem 6:2, 6:3. "Hrál jsem opravdu dobře," okomentoval své vítězství Tsonga.

Světová devítka se na turnaje vrátila minulý měsíc po přestávce zaviněné problémy s kolenem. V utkání s německým tenistou si však počínal suverénně.

 Florian Mayer je na žebříčku až padesátý, v předcházejícím kole však překvapivě jasně zdolal čtvrtého Davida Ferrera a vylepšil tak svojí bilanci s hráči světové desítky na 10:43.

Tsonga má s nasazenou turnajovou jedničkou Novakem Djokovičem negativní bilanci 5:10.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud