Pavel Novotný
14. října 2013 • 12:45

Nadal: US Open 2009? Začal jsem s trhlinkou 6 mm, končil s 2,6 cm

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínáte si na semifinále US Open v roce 2009? Del Potro v něm zničil favorizovaného Rafaela Nadala až neuvěřitelně hladce třikrát 6:2. Ve finále pak v pětisetové bitvě sundal i v té době vládnoucí světovou jedničku Rogera Federera a získal zatím svůj jediný grandslamový titul.



V letošním semifinále turnaje v Šanghaji Nadala vyřídil znovu, když ho porazil 6:2 a 6:4. Právě po této porážce se úřadující světová jednička vrátila k vzpomínanému semifinálovému zápasu na US Open 2009.

"Do turnaje jsem nastoupil se zraněním břicha, které se s přibývajícím zápasy pořád zhoršovalo. Na břišních svalech jsem měl na trhlinu dlouhou 6 milimetrů, když jsem končil, byla dlouhá 2,6 centimetrů. Byl vůbec zázrak, že jsem na US Open hrál a navíc že jsem se dostal až do semifinále."

"Účast v semifinále US Open 2009 je jeden z mých největších úspěchů, jakých jsem dosáhl. V kondici, v jaké jsem byl, bylo nemožné uspět proti hráči kalibru Del Potra," vzpomíná na zdravotní problémy Rafa.

Svému soupeři však vysekl bezprostředně po semifinále turnaje v Šanghaji poklonu. "Podle mého názoru hrát Juan dnes večer lepe, než na tenkrát na US Open," ocenila Argentince světová jednička.



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud