Pavel Novotný
20. listopadu 2013 • 08:50

Tomic: Do tří let nebudou žádní Federerové, mezi elitou budu já

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepárá se s tím, co si myslí, to také řekne. Australský tenista Bernard Tomic, který již v minulosti proslul spolu se svým otcem některými skandálky, si ani tentokrát servítky nebral.



Před obhajobou svého jediného turnajového triumfu na okruhu ATP v australském Sydney se vyjádřil k budoucnosti mužského tenisu. A přílišným respektem k tenisovým legendám rozhodně netrpí.

"Nastupuje nová generace mladých hráčů a tenisté jako Federer a další už budou brzy nahrazeni novými borci, kteří budou na vyšší úrovni než oni. Během dvou tří let už nebudou žádní Federerové," pálí ostrými jednadvacetiletý Australan.

Ušetřeni ostrých slov německého rodáka však nezůstávají ani další současné hvězdy světového tenisu. Do pěti let tady bude úplně jiná světová elita, než je tomu dnes. Nejlepší desítka hráčů bude zcela odlišná," říká současný jednapadesátý tenista.

A kdo tedy Djokoviče, Nadala a spol. nahradí? "Přijde šance pro další hráče jako jsou Milos Raonic, Grigor Dimitrov a já. Převezmeme dominanci nad světovým tenisem," říká téměř dvoumetrový tenista.

Téměř dvoumetrový hráč má jasný recept, jak současnou elitu nahradit. "Musím zůstat pozitivní, tvrdě na sobě pracovat a můj čas určitě přijde," dodává Tomic.

BERNARD TOMIC
narozen: 21.10.1992
vyhraných turnajů: 1
na žebříčku: 51.
nejvyýše na žebříčku: 27.
výška/váha 196cm/91kg
hraje rukou: pravou
Prize Money: 1,9 milionu dolarů
Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud