5. června 2014 • 19:50

French Open zná finalisty. Zazářila Halepová i juniorka Vondroušková

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN ROLAND GARROS | Ruská tenistka Maria Šarapovová je třetí rok po sobě ve finále Roland Garros. Sedmá nasazená hráčka porazila na pařížské antuce v semifinále Eugenii Bouchardovou z Kanady 4:6, 7:5, 6:2 a v sobotu se o svůj pátý grandslamový titul utká s Rumunkou Simonou Halepovou. Ta v druhém semifinále zdolala Němku Petkovicovou 6:2, 7:6 a zahraje si první grandslamové finále v životě.



Sedmá nasazená Šarapovová bude usilovat o svůj pátý grandslamový triumf díky dnešnímu semifinálovému vítězství 4:6, 7:5, 6:2 nad Eugenií Bouchardovou z Kanady. Sedmadvacetileté Rusce se v třetím zápase za sebou podařilo postoupit navzdory tomu, že prohrála první sadu. Svou vítěznou sérii v třísetových duelech na antuce protáhla už na 19 utkání.

"Raději bych ty zápasy vyhrála ve dvou setech, ale tak to prostě je. Jestli jsou potřeba k vítězství tři hodiny a tři sety, tak jsem na to připravená," řekla bývalá světová jednička Šarapovová, jež v roce 2012 v Paříži triumfovala a zkompletovala kariérní Grand Slam. Loni prohrála ve finále s Američankou Serenou Williamsovou.

Dvacetiletá turnajová osmnáctka Bouchardová hrála na Roland Garros teprve podruhé v kariéře, loni podlehla Šarapovové už v druhém kole. Postupem do semifinále zopakovala talentovaná Kanaďanka úspěch z předchozího grandslamu v Austrálii.

Maria Šarapovová slaví postup do finále French Open Maria Šarapovová slaví postup do finále French OpenFoto Reuters

"Je to zklamání. Byla jsem agresivní, což jsem chtěla. Častokrát jsem si výměnu dobře připravila, ale nebyla jsem schopna zakončit tak, jak bylo potřeba," řekla Bouchardová.

Turnajová čtyřka Halepová zdolala 6:2, 7:6 Němku Andreu Petkovicovou, přičemž pro obě to bylo první grandslamové semifinále. Dvaadvacetiletá Rumunka je zatím v Paříži suverénní, ještě neztratila set a dnes hrála první tie-break.

Dosavadní tři vzájemné duely mezi finalistkami vyhrála Šarapovová. Naposledy před necelým měsícem porazila Halepovou ve třech setech ve finále turnaje v Madridu. "Musím proti ní být hodně agresivní. Je to skvělá hráčka. Dám do toho všechno a snad to bude stačit," řekla Halepová.

Už do semifinále dvouhry juniorek postoupila při své grandslamové premiéře čtrnáctiletá Markéta Vondroušová. Hráčka I. ČLTK Praha ve čtvrtfinále porazila Slovenku Rebeccu Šramkovou 6:3, 4:6 a 6:3.

Levou rukou hrající Vondroušová, 43. hráčka juniorského žebříčku ITF a loňská finalistka prestižního turnaje Orange Bowl v Miami, cestou mezi nejlepší čtyřku na French Open vyřadila mimo jiné i druhou nasazenou Catherine Bellisovou z USA. Do semifinále Vondroušová prošla i ve čtyřhře, v níž hraje právě s Bellisovou.

Poslední českou vítězkou mezi juniorkami na Roland Garros je Hana Mandlíková z roku 1978, před ní dokázaly v Paříži vyhrát Regina Maršíková (1975) a Renáta Tomanová (1972).

French Open, výsledky:

Muži:

Čtyřhra - semifinále:

Granollers, M. López (12-Šp.) - Draganja, Mergea (Chorv./Rum.) 6:3, 1:6, 6:3
Benneteau, Roger-Vasselin (11-Fr.) - Golubjov, Groth (Kaz./Austr.) 3:6, 6:3, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - semifinále:

Šarapovová (7-Rus.) - Bouchardová (18-Kan.) 4:6, 7:5, 6:2
Halepová (4-Rum.) - Petkovicová (28-Něm.) 6:2, 7:6 (7:4)

Juniorky, čtyřhra - semifinále:

Bellisová, Vondroušová (7-USA/ČR) - Heinová, Komardinová (ČR/Rus.) 6:2, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud