Jan Jaroch
14. listopadu 2014 • 13:15

Dva kanáry Murraymu? Bylo by mi to nepříjemné, přiznal Federer

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrál game a byl šťastný. Takovou bizarní situaci zažil při Turnaji mistrů Roger Federer. V zápase s Andym Murraym předvedl tak dominantní výkon, až se sám dostal do nepříjemné pozice. Vedení 6:0, 5:0 a 30:0 nakonec nepřetavil ve dva potupné kanáry. A byl za to rád.



„Cítil jsem se nepohodlně, nelíbilo se mi to. Abych byl upřímný, potěšilo mě, že jsem ten předposlední game prohrál,“ komentoval závěr čtvrtečního nočního utkání třiatřicetiletý Švýcar. Jen on sám ví, zda se Murray na výsledkovou tabuli zapsal zcela sám, či zda mu k tomu soupeř pomohl.

Za zmíněného stavu pokazil Federer lehký volej, Brit uhrál při svém podání čtyři fiftýny v řadě a zkorigoval výsledek na 0:6, 1:6. I tak šlo o Murrayho nejtěžší porážku za posledních sedm let. Stejným výsledkem podlehl v roce 2007 v Miami Novaku Djokovičovi, tehdy ho však limitovalo zranění.

Nyní hrál v Londýně před domácím publikem, byl zcela zdravý. Ač šel do zápasu s vyrovnanou bilancí proti Federerovi 11:11, absolutně mu tentokrát nedokázal konkurovat. „Omlouvám se za dnešní večer. Celý týden jste mě skvěle podporovali, kéž bych si vedl lépe. V přípravě budu dřít, abych se do začátku nového roku dostal do nejlepší možné formy. Ještě jednou sorry,“ napsal pak zdrcený Murray na Twitter.

Nedělal si alibi, ještě nikdy se prý tak bezbranný na kurtu necítil. „Utrpěl jsem dost těžkých porážek, ale žádná nebyla jako tahle,“ hlesl po debaklu, který trval jen 56 minut. Po něm pro něj sezona skončila, do semifinále ze skupiny B prošli Federer a Kei Nišikori.

Sedmadvacetiletý Murray tak ukončil rok, na jehož začátku se dostával do formy po operaci zad, pak se rozešel s koučem Ivanem Lendlem a na Masters pronikl až díky velkému podzimu, během něhož vyhrál tři turnaje. Pro dvojnásobného grandslamového šampiona je však varující, jak se rozevřeli nůžky mezi ním a triem Federer, Djokovič, Rafael Nadal. Ani jednou z devíti pokusů je letos nedokázal zdolat. „Je jasné, že mě od nich teď dělí pořádný kus cesty,“ nerozpakoval se přiznat.

Proto ani nemyslel na dovolenou, kterou si prý ještě zkrátí a obratem se vrhne do tréninku. „Potřebuji udělat určité změny v mé hře. A dobrou věcí je, že na to teď je čas. Během několika týdnů či měsíců se může hodně změnit, Roger je toho dobrým příkladem,“ ukázal Murray na svého přemožitele. Ten prožil špatnou minulou sezonu s pouhými 45 vítěznými zápasy. Nyní jich má na kontě už 71 a to ho ještě čeká vyvrcholení Turnaje mistrů a finále Davis Cupu.

V jak skvělé formě teď Federer právě je, popsal i jeho kouč Stefan Edberg. „S Andym sehrál zdaleka nejlepší zápas sezony. Myslím, že o moc lépe už hrát nemůže…“

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud